Ομοφοβία, μια πληγή που αιμορραγεί…

Επιστροφή στα σκοτεινά χρόνια του φασισμού

της Φωτεινής Κατσάλη

Η πρόσφατη είδηση, πως η κυβέρνηση της Τσετσενίας αποφάσισε να ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλους μας αποδεικνύει πόσο μεγάλο ταμπού είναι ακόμα για κάποιους το σεξουαλικό γίγνεσθαι κάποιων άλλων ανθρώπων που αμή τι άλλο έχουν ίσα δικαιώματα, με τους ετεροφυλόφιλους και αυτά δεν θα πρέπει να καταστρατηγούνται και να κρίνονται με βάση την ερωτική τους ζωή!
Δεν ξέρω αν φτάνει η διεθνής κατακραυγή για να σταματήσει ένα νέο έγκλημα κατά μιας μερίδας συνανθρώπων μας που ήδη έχει μπει σε λειτουργία. Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η Ρώσικη εφημερίδα Novova Gazeta, τουλάχιστο 100 άνδρες κρατούνται σε αυτά τα φρικώδη κέντρα ενώ μόλις την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τρεις την ζωής τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

17919073 1351497901594037 1834564320 n

Γίνονται ήδη καταγγελίες για βασανιστήρια με ηλεκτρικά καλώδια και ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου, ενώ ο Τσετσένος πρόεδρος Ραζμάν Καντιρόφ διέταξε την δίωξη των ομοφυλόφιλων, ανάμεσα τους πολλές προσωπικότητες της τηλεοράσεις αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία και ηλιθιωδώς υποστηρίζει πως στην χώρα του δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι.
Το σύνδρομο της άριας φυλής και των ναζιστικών τακτικών και πειραμάτων σε βάρος ανθρώπων που διαφέρουν , συνεχίζετε δυστυχώς ακόμα και σήμερα αλλάζοντας μόνο δημίους και γεωγραφική θέση!

Η ζωή και ο θάνατος των ομοφυλόφιλων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν φρικτός. Όταν ένας ομοφυλόφιλος έφτανε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης βασανίζονταν από τους στρεητ συγκρατούμενους του. Οι υπεύθυνοι ομάδων κρατουμένων που είχαν επιλεγεί από τους Ναζί έστελναν τους ομοφυλόφιλους σε βαριές εργασίες για να γλιτώσουν τα δικά τους «κανονικά» άτομα! Το ίδιο δύσκολη ήταν και η επαφή τους με τον έξω κόσμο. Οι οικογένειες τους έλεγαν ψέματα για την αιτία της σύλληψής τους και απέφευγαν να τους επισκεφτούν. Οι φίλοι τους με τον φόβο να μην κατηγορηθούν κι εκείνοι για τον ίδιο λόγο προσποιούνταν πως δεν τους γνώριζαν. Ελάχιστοι νέοι και όμορφοι άνδρες είχαν την ελπίδα για προσωρινή καλύτερη μεταχείριση, όταν κάποιοι από τους φρουρούς τους διάλεγαν για ερωτικούς αναλώσιμους συντρόφους! Τα Ες Ες ασκούσαν επάνω τους ανεξάντλητη βία. Τους υποδέχονταν με σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια και εξευτελισμούς και στην συνέχεια τους απομάκρυναν από τους άλλους κρατούμενους για να μην τους «μολύνουν».

Τους έβγαζαν τα νύχια ή αμολούσαν τα σκυλιά για να τους ξεσκίσουν. Κτηνωδία, απανθρωπιά ρατσισμός!
Δυστυχώς το δράμα συνεχίστηκε και μετά των πόλεμο για τους λίγους επιζήσαντες των φρικτών στρατοπέδων. Οι κρατούμενοι με το ροζ τρίγωνο ξαναγύρισαν στην φυλακή για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους!!!
Αμερικάνοι και Άγγλοι δικαστές στην Γερμανία, έκριναν ότι το διάστημα της κράτησης των ομοφυλόφιλων στα στρατόπεδα, δεν έπρεπε να υπολογιστεί, ως φυλάκιση και να προσμετρηθεί στην ποινή τους με βάση το άρθρο 175. Και φυσικά ούτε λόγος για την Δυτική Γερμανία μέχρι το 1969 και μέχρι τότε οι ομοφυλόφιλοι διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο να μην αποκαλυφθούν οι ερωτικές τους προτιμήσεις. Η δραματική ιστορία τους έγινε γνωστή μόλις τις δεκαετίες του &uml70 και &uml80 και το 2002, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως συγνώμη από την γκέι κοινότητα…

17901917 1351497808260713 1364520257 o

Και ερχόμαστε στο σήμερα…και ακόμα δυστυχώς έχουμε ακραία φαινόμενα και συμπεριφορές που αφαιρούν από το άτομο την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του. Άσχετα από το τι πιστεύει ο καθένας από εμάς ή όποια σεξουαλική προτίμηση έχει στην ερωτική του ζωή, όλοι χρειάζεται να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα και να την σεβαστούμε. Τα στερεότυπα και τα ταμπού κρύβουν λανθάνουσα έως εγκληματική συμπεριφορά σε πολλές περιπτώσεις όταν τα ονομάζουμε ως μοναδική αλήθεια ή τα βλέπουμε ως την μόνη αποδεκτή πραγματικότητα.

Είναι λυπηρό και τρισάθλιο άλλοι άνθρωποι να βασανίζουν και να σκοτώνουν άλλους ανθρώπους γιατί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κατανοήσουν την θέση και την συμπεριφορά τους, απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και φανατισμό.
Και όσο παιδιάστικο ή αφελές μπορεί να φανεί σε κάποιους , σε έναν κόσμο που λείπει η αγάπη θα εξακολουθήσουν να εφευρίσκονται λόγοι και σαθρά κριτήρια για να στήνονται στρατόπεδα βασανιστηρίων κ
αι θανάτου.
Όσο για τους ψυχολογικούς παράγοντες, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίστηκε αρχικά από την επιστήμη της ψυχολογίας ως ψυχική νόσος. Το 1952 κατά την κατάρτιση του εγχειριδίου διαγνωστικής και στατιστικής των νοητικών ασθενειών (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) από την Αμερικάνικη Ψυχιατρική Εταιρεία , η ομοφυλοφιλία συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις ψυχικές διαταραχές. Το 1974 το λήμμα που αφορά στην ομοφυλοφιλία απαλείφθηκε από το συγκεκριμένο εγχειρίδιο , λόγω της σφοδρής κριτικής από την ψυχιατρική κοινότητα. Η ομοφυλοφιλία πλέον θεωρείται από την επιστήμη ως «κανονική και θετική παραλλαγή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Κύριε Ραζμάν Καντιρόφ, δεν μπορείτε ούτε εσείς ούτε και κανένας άλλος να καταδικάζετε ανθρώπους που απλά δεν αποδέχεστε για τους δικούς σας λόγους. Ο κόσμος μας καθημερινά φλέγεται, σκορπίζετε, εξαθλιώνετε. Μην τον βοηθάτε να πάει παρακάτω. Δείξτε αγάπη και σοφία. Προάγεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και μην ξεχνάτε πως αυτός ο κόσμος δεν φτιάχτηκε από εσάς…Φτιάχτηκε για όλους!

17910743 1351497874927373 1816934829 n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *