Πανελλαδικές: Πως θα κινηθούν οι βάσεις στα επιστημονικά πεδία

Πανελλαδικές: Οπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις, πτωτική φαίνεται πως θα είναι η πορεία των βάσεων φέτος.

Πανελλαδικές: Μάλιστα, για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βαθμολογιών, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», μετά την περσινή απώλεια μορίων -κυρίως στις πολυτεχνικές σχολές- η «κατηφόρα» θα συνεχιστεί και φέτος.
Ειδικότερα:

1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών: Αυξομειώσεις αναμένονται στον εν λόγω επιστημονικό πεδίο, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων.

Στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και τμήματα Ψυχολογίας, οι μεταβολές θα είναι μικρές ενώ φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένονται κάτω από τη βάση.

2ο επιστημονικό πεδίο – Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών: Πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.

3ο επιστημονικό πεδίο – Επιστημών Υγείας: Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο – Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής: Πιθανή άνοδο στη βάση εισαγωγής μπορεί να δουν οι οικονομικές σχολές, καθώς φέτος πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους και αναμένονται καλές επιδόσεις.

Πανελλαδικές 2020: Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις βάσεις

Πανελλαδικές 2020: Η κίνηση των φετινών βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις φαίνεται πως θα επηρεαστεί από τρεις «διαταρακτικούς» παράγοντες.

Πανελλαδικές 2020: Ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Χρήστος Κάτσικας, με άρθρο του στο CNN Greece, κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής.

Ειδικότερα, τρεις είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν για το 2020 τις βάσεις εισαγωγής, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Κάτσικα: αρχικά ο αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων, δεύτερον ο βαθμός δυσκολίας/ευκολίας των θεμάτων και τρίτον η ζήτηση.

Οι εκτιμήσεις του κ. Κάτσικα για τις Βάσεις 2020 στο CNN Greece:

Με απαιτητικά θέματα στη Χημεία και αναμενόμενα, με μέτριο βαθμό δυσκολίας, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στα μαθήματα Γενικής Παιδείας Προσανατολισμού. Από σήμερα, Τετάρτη, άρχισαν τα ειδικά μαθήματα, ενώ την Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκίνησε και η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών, η οποία και λήγει στις 17 Ιουλίου.

Έτσι, ένα μέρος (το μεγαλύτερο) των περίπου 82.000 υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορεί να «κάνει δοκιμές» στο μηχανογραφικό του περιμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών για να το οριστικοποιήσει, ενώ ένα άλλο μέρος συνεχίζει τη «μάχη» με τα ειδικά μαθήματα που θα κρατήσει για τους τελευταίους μέχρι και 13 Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *