Παρανέστι: Ερχονται οι 13οι Αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους

11-13 Οκτωβρίου 2019 Το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου 2019 στο Παρανέστι Δράμας θα πραγματοποιηθούν οι 13οι Αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους Virgin Forest Trail που διοργανώνει ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ – Π.Ε. Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Γυμνασίου-Λυκείου Παρανεστίου. Πρόκειται για ένα μοναδικό αγώνα […]

11-13 Οκτωβρίου 2019

Το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου 2019 στο Παρανέστι Δράμας θα πραγματοποιηθούν οι 13οι Αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους Virgin Forest Trail που διοργανώνει ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ – Π.Ε. Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Γυμνασίου-Λυκείου Παρανεστίου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό αγώνα στο είδος τους, και όσοι βρεθούν εκεί, αθλητές, εθελοντές και θεατές, σίγουρα θα το καταλάβουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις των φίλων του ορεινού τρεξίματος, με τη μοναδική και μαγευτική διαδρομή μέσα στο Παρθένο Δάσος του Παρανεστίου να «κλέβει» τις εντυπώσεις.

Το πέρασμα από τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας

Φέτος στις 11 Οκτωβρίου θα τρέξουν οι αθλητές στον Υπερμαραθώνιο των 162 περίπου χιλιομέτρων  με θετική υψομετρική διαφορά 6.889 μέτρων.

Οι διαδρομές που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες εκτός των 162 χλμ, είναι το Σάββατο τα 110 χλμ. με υψομετρική διαφορά τα 4.500 μέτρα και την ίδια μέρα τα 46 χλμ. ενώ την Κυριακή είναι ο Λαϊκός αγώνας Νέστου τα 10 χλμ. καθώς και παιδικός στα 2.500 χλμ.

Εθελοντές συνδράμουν και φέτος μαζί με την αυτοδιοίκηση του Δήμου Παρανεστίου, όλοι οι τοπικοί σύλλογοι καθώς και εκατοντάδες και δεκάδες υποστηρικτές φίλοι, οι μαθητές κ.α.