Πώς να καθαρίσετε τη σούβλα – Το απόλυτο κόλπο 

Πάσχα

Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος

Το σούβλισμα του αρνιού είναι κάτι που οι περισσότεροι περιμένουν με ανυπομονησία την Κυριακή του Πάσχα.

Εκτός από ότι είναι η ώρα του φαγητού, φέρνει πιο κοντά τις οικογένειες και αποτελεί το επίκεντρο στο πασχαλινό τραπέζι.

Μπορεί λοιπόν, να θεωρείται μια διασκεδαστική διαδικασία, ωστόσο το καθάρισμα της σούβλας προκαλεί πονοκέφαλο.

Με το κόλπο παρακάτω, όμως, θα μπορέσεις να την καθαρίσεις πιο εύκολα από ποτέ. Χρειάζεσαι λίγα και απλά πράγματα, που κάθε σπίτι έχει: Καυτό νερό, σύρμα, υγρό σαπούνι, σφουγγάρι για τα πιάτα και λεμόνι.

Για αρχή, πρέπει να περάσεις τη σούβλα με καυτό νερό. Το καυτό νερό θα λιώσει τα λίπη και τους δύσκολους λεκέδες και θα κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία καθαρισμού. Στη συνέχεια με ένα σύρμα τρίψε τους δύσκολους λεκέδες της σούβλας. Δεν χρειάζεται απορρυπαντικό πιάτων.

Έπειτα, σε ένα μπολάκι με νερό αραιώνεις λίγο υγρό πιάτων και με ένα σφουγγάρι ξεκινάς να καθαρίζεις τη σούβλα σου τρίβοντας περισσότερο εκεί που πιστεύεις, ότι υπάρχει ανάγκη.

Με άφθονο νερό ξεπλένεις τη σούβλα και στη συνέχεια κόβεις ένα λεμόνι στα δυο και με το ένα κομμάτι, παίρνεις την επιφάνεια της σούβλας. Το λεμόνι θα απολυμάνει την επιφάνεια πιο αποτελεσματικά από ότι το υγρό πιάτων και απομακρύνει τις δυσάρεστες και έντονες οσμές.

Πηγή: alphafreepress.gr