Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία!

Με μεγάλη επιτυχία!

Την ετήσια χρονιάτικη εκδήλωση- συνεστίαση του πραγματοποίησε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noisis στη Θεσσαλονίκη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 με την υποστήριξή των εταιριών Αφοί Κουμπατσιάρη και Oxounos snaks του αντιπροέδρου Νώντα Όχονα.

Καλωσορίζοντάς τους παραβρισκόμενους ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν για την επιτυχία της εκδήλωσης, αφιέρωσε την εκδήλωση στον Κώστα Σοφούλη, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας.

Όπως, υπογράμμισε, ο Κώστας Σοφούλης ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Πανελλήνιου Συλλόγου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτής του πανεπιστημίου Αιγαίου, διοικητής της τράπεζας ΕΤΒΑ και με πολλά άλλα αξιώματα. Ως διοικητής της ΕΤΒΑ συνέβαλε τα μέγιστα στο πρόγραμμα της ίδρυσης δύο πρωτοποριακών για τα ελληνικά δεδομένα λουτροπόλεων, μια στα λουτρά Απολλωνίας της τότε κοινότητας Απολλώνιας, του σημερινού δήμου Βόλβης και μια δεύτερη λουτρόπολη στα λουτρά Ικαρίας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του πολύ πλούσιου ετήσιου απολογισμού δράσης του Πανελλήνιου Συλλόγου, από τον αντιπρόεδρο Αχιλλέα Μεταλούλη.

Η ετήσια εκδήλωση περιλάμβανε, επίσης, την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. αν. καθηγητή Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, για τις προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών λουτροπόλεων.

Διαβάστε επίσης
Τεστ σε πολίτες από τον ΕΟΔΥ σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργείου, ο αντιπρόεδρός του Δ. Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Φασούλας, ο πρώην δήμαρχος Τριανδρίας Δημήτρης Σερβετάς, ο πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής Αναστάσιος Κοκόγιας, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της εθνικής τράπεζας Γιώργος Αρβανίτης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των τριτέκνων ΟΠΟΤΕ Μανώλης Αχλαδιανάκης και το μέλος της διοίκησης τη ομοσπονδίας Στέλιος Τσούλιας, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καλίεργος Μάριος Πετράς, κ.α.

Ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν ο Υπουργό Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βαγιωνάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολός Τζιτζικώστας κ.α.

Χορηγοί της εκδήλωσης και των προσφορών που κληρώθηκαν στους παραβρισκόμενους ήταν: η Oxounos snaks, γραφείο ταξιδιών Ηρόδοτος, οι λουτροπόλεις: Σμοκόβου, Άγκιστρου, Λουτρακίου Αριδαίας (Ποζαρ), Περαχώρας Κορίνθου, Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής, Λαγκαδά, Θερμών Νιγρίτα, Χανοπούλου Άρτας, τα λασπόλουτρα Πικρολίμνης Κιλκίς, ο ξενώνας «Καλλίνικος» στο Λουτράκι Αριδαίας και οι επιχειρήσεις Νάστης, κάβα Σείριος, Α. Τσικουρίκας, κοσμική ταβέρνα Θερμαϊς, κομμωτήριο Τούλα Παπαδοπούλου, ταβέρνα Γούσιος στην Περιστερά, Α. Αυγερινού, Α. Κοκόγιας, Γ. Κουρτίδης, Π. Κοκόγιας, Τ. Λαμπρίδης.