Τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης φέτος στην Αγορά Μοδιάνο

«ΒορΟινά»

Ερχονται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Αν υπάρχει μία εκδήλωση για το κρασί στην Ελλάδα που έχει αγαπηθεί τόσο, αυτή είναι τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη το Φθινόπωρο. Eγινε δημοφιλής από την Πλατεία Αριστοτέλους για να μεταφερθεί στη συνέχεια στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να αποτελέσει μία από τις πλέον cult αντιπροσωπευτικές της εικόνες.

Η εκδήλωση «ΒορΟινά», λογοπαίγνιο των λέξεων «βορράς» και «οίνος», αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», ήδη από το 2004.

Φέτος για πρώτη φορά η εκδήλωση μεταφέρεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε έναν χώρο που η μακρόχρονη πορεία του είναι συνυφασμένη με τη γαστρονομία της, την Αγορά Μοδιάνο.

Γιατί, το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γαστρονομίας και της κουζίνας ενός τόπου, όπως και του πολιτισμού του.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η Αγορά Μοδιάνο θα φιλοξενήσει στον πανοραμικό της εξώστη τα «ΒορΟινά» με τα τραπέζια των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος», εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.
30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν στα «ΒορΟινά» με ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης  "Ούζου Μέλαθρον" και "Διατηρητέο" μετακομίζουν στην Αγορά Μοδιάνο

ΒορΟινά Θεσσαλονίκη Αγορά Μοδιάνο

Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

Η εκδήλωση «ΒορΟινά» διοργανώνεται από το γραφείο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αποκλειστικά για τα ίδια τα μέλη της και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες της εστίασης και διακίνησης οίνου όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Πάνω απ’ όλα όμως, απευθύνεται σε εκείνες και εκείνους που αγαπούν το επώνυμο Ελληνικό κρασί και επιθυμούν να το γνωρίσουν μέσα από τις δημιουργίες κορυφαίων οινοποιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» συμπληρώνει φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας της, έχοντας προσφέρει κάθε δυνατή αξία στη δημιουργία, την εξέλιξη και την προώθηση του «επώνυμου Ελληνικού οίνου», στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2020

Αγορά Μοδιάνο – Εξώστης

Είσοδος: Ερμού 24, Θεσσαλονίκη

Ωράριο-Ροή: 1η 18:00-20:00 και 2η 20:00-22:00.

Είσοδος: 10€ (συμπεριλαμβάνει δώρο το ποτήρι οινογευσίας)

Εισιτήρια μέσω Viva: ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.winemakersofnorthgreece.gr για να ενημερωθείτε σχετικά με την ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» και τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην εκδήλωση

www.agoramodiano.com για να ενημερωθείτε σχετικά με την «Αγορά Μοδιάνο» και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της.

ΒορΟινά Θεσσαλονίκη Αγορά Μοδιάνο