Θεσσαλονίκη: Ερχεται για τους λάτρεις του κρασιού ο 20ος Χάρτης των Γεύσεων

Χάρτης των Γεύσεων

To Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

Ο Χάρτης των Γεύσεων για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο, ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Χάρτης των Γεύσεων αποτελεί την σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας με το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη να φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo.

Και φέτος, ο Χάρτης των Γεύσεων γιορτάζει τα 20 χρόνια του!

Ο Χάρτης των Γεύσεων θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, με ώρες λειτουργίας 12:00-20:00, στο οποίο οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.

Χάρτης των Γεύσεων

Ποιους θα συναντήσετε στον Χάρτη των Γεύσεων 2023;

Στην 20η διοργάνωσή του, ο Χάρτη των Γεύσεων είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από κάθε άλλη φορά. Φέτος συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα, εκπροσωπώντας όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 160 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες. (Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων)

Τι θα δοκιμάσετε;

Περισσότερες από 1.000 ετικέτες, ένα καταπληκτικά ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2023, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι το σημείο για να δοκιμάσετε τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις;

Κάθε χρονιά, ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις & επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης σας περιμένουν.

Διαβάστε επίσης  ΕΣΠΑ: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2017

(Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα στο www.mapofflavours.gr. Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.)

Επιπλέον επισημαίνεται:

Χάρτης των Γεύσεων

Τα σεμινάρια του Wine School

Σας δίνουν την ευκαιρία να μάθετε τα βασικά βήματα της γευστικής δοκιμής και να γνωρίσετε τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας πριν ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας.

Η διοργάνωση των σεμιναρίων και στα αγγλικά δίνει την ευκαιρία και στους ξένους επισκέπτες να έχουν μία αληθινά «Discover Greek Wines» εμπειρία.

Την πρωτότυπη δημοπρασία κρασιών Christmas Wine Plus Bazaar 2023

Οι οινοποιοί που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων προσφέρουν συσκευασίες εκλεκτών κρασιών τους, σε ειδικές τιμές. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Το Wine Plus wine notebook

Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να σας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάτε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζετε.

Απλές συμβουλές για να απολαύσουμε υπεύθυνα στον Χάρτη των Γεύσεων

Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου με τις προτροπές της Wine in Moderation.

Όπως κάθε χρόνο, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και καινοτομία.

Χάρτης των Γεύσεων

Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 20.00

Εισιτήριο: 12€, Φοιτητικό: 10€, Εισιτήριο δύο ημερών: 20€

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από τη Wine Plus με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo.

Φέρει την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

Χορηγοί: Nestle, San Pellegrino/Acqua Panna, Κορπή, Redecoration, Thessprint, Thracean Zeolite,

TC group, Tonnellerie Berthomieu, Alpha Glass, Selloplast, Dachristo, Μασούτης

Χορηγοί επικοινωνίας: EΡΤ3, 102fm, 95,8fm, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 1055Rock, andro.gr, Wine Plus magazine.

Χάρτης των Γεύσεων