Θεσσαλονίκη: Ηρθαν νωρίτερα τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες στην πόλη για να… ”ξορκίσουν” τον κορονοϊό!
Και αυτό πρέπει να πούμε πως το οφείλουμε στους αρτοποιούς της Θεσσαλονίκης και σε μία προσπάθεια αυτών να γλυκάνουν και παράλληλα να δελεάσουν τους καταναλωτές, στη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας.
Οι μυρωδιές των αγαπημένων γλυκισμάτων ”διεκδικούν” τους καταναλωτές σε φούρνους της πόλης, αν και οι θερμοκρασίες για την εποχή είναι υψηλές. Οι καταναλωτές φαίνεται πως ανταποκρίνονται σε αυτή την ”διεκδίκηση” από τις χριστουγεννιάτικες γεύσεις και αυτό το επιβεβαιώνει η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η κ. Κουκουμέρια, ανέφερε πως οι επαγγελματίες αρτοποιοί αποφάσισαν να βγάλουν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, που αποτελούν και το «βαρύ πυροβολικό». «Ζούμε περίεργες εποχές με την πανδημία του κορονοϊού. Λίγο η αναδουλειά στα αρτοποιεία, λίγο οι δυσκολίες για όλο τον κόσμο, “γεννάνε” τις διαθέσεις. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κινήσουμε την αγορά», είπε χαρακτηριστικά.
Οπως αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών, κάποιοι συνάδελφοί της ξεκίνησαν από τις αρχές Οκτωβρίου ν’ αχνίζουν και να μελώνουν στους φούρνους τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία, όπως φάνηκε, οι πελάτες περίμεναν με προσμονή καθώς αρκετοί έσπευσαν ήδη να τα προμηθευτούν και να τα γευτούν.
Η κ. Κουκουμέρια κατέληξε: «Γλυκά υπάρχουν όλο τον χρόνο. Η προσμονή όμως κάνει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ακόμη πιο …γλυκά. Έχουν ξεκινήσει κάποιοι συνάδελφοι και παρασκευάζουν, ενώ οι πελάτες το βλέπουν θετικά. Εμείς ξεκινάμε να αχνίζουμε και να μελώνουμε μπας και βοηθηθεί και η δική μας δουλειά. Ξεκινώντας από τώρα, να τονωθεί η κίνηση και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».