Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε το Μετεω-πρόγραμμα CityCLIM με μια μοναδική καινοτομία

Με μια μοναδική καινοτομία, ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μετεω-πρόγραμμα CityCLIM.

Για το Μετεω-πρόγραμμα CityCLIM προχώρησε σε σχετική ενημέρωση ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναπ΄θτογλο.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

“Ενα έργο που αφορά στο κλίμα – μετεωρολογικές συνθήκες στο πλαίσιο του προγράμματος “Επιστήμη των πολιτών, το οποίο και κατάφερα αξιοποιώντας τις επαφές μου στην ΕΕ (χωρίς κανένα οικονομικό όφελος και με συμβουλευτικό χαρακτήρα) στη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή (καθώς υπήρχε περίπτωση να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη) με την απίστευτα άμεση και αμέριστη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και τον ευχαριστώ δημόσια!

CityCLIM Θεσσαλονίκη

Στο 3ο δημοτικό σχολείο Διαβατών Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε ο πρώτος από τους 16 συνολικά μετεωρολογικούς σταθμούς που θα βοηθήσουν στη συλλογή μετεωρολογικών δεδομένων για την καλύτερη προσαρμογή της πόλης στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες. Ευχαριστώ πολύ τη διευθυνση του σχολείου για την εγκάρδια φιλοξενία και φυσικά τον κύριο Χρυσόστομο Παράνο, Γεωλόγο – Μετεωρολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του προγράμματος!

Διαβάστε επίσης  Σχολικά γεύματα: Οι 20 νέοι δήμοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα

CityCLIM Θεσσαλονίκη

Σ’ αυτό το πρόγραμμα θα υπάρξει μια καινοτομία μιας και σημαντικό ρόλο θα μπορούν να παίξουν και οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς καθώς σε λίγο καιρό από σήμερα θα σας ζητήσω να βρούμε τους πολίτες-συλλέκτες δεδομένων καιρού!
Οι συμμετέχοντες πολίτες της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν με έναν μικρό αισθητήρα στις συνήθεις διαδρομές τους μέσα στην πόλη, συλλέγοντας δεδομένα για το αστικό κλίμα.

CityCLIM Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά για επιστημονικούς σκοπούς, η δε πόλη για έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

CityCLIM Θεσσαλονίκη