Τι πρέπει να αποφύγεις σε ταξίδι με αεροπλάνο για να μην περάσεις δύσκολα

πτήση αεροπλάνο

Θα κάνεις την διαδικασία πιο ανώδυνη

Όλοι αγαπάμε τα ταξίδια και τις αποδράσεις όμως όταν θέλουμε να πάμε κάπου μακριά πολλές φορές είναι απαραίτητο να μπούμε σε ένα αεροπλάνο.

Για μένα, το να κάθεσαι στο αεροπλάνο για να πας ένα ταξίδι ακόμη και για λίγη ώρα είναι μια επώδυνη διαδικασία και επειδή γνωρίζω πως δεν είμαι η μόνη, παρακάτω θα βρείτε τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε μια πτήση αν δεν θέλετε να περάσετε δύσκολα.

Τα άβολα ρούχα

«Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων είναι ότι δεν ντύνονται σωστά», δηλώνει ο Φιλ Ντένγκλερ, συνιδρυτής του The Vacationer. «Δεδομένου ότι θα καθόμαστε στο ίδιο κάθισμα για έξι ή περισσότερες ώρες, είναι απαραίτητο να είμαστε όσο το δυνατόν πιο άνετα. Ας αποφύγουμε τα βαριά και περιοριστικά ρούχα κι ας επιλέξουμε απαλά υφάσματα και ρούχα που έχουν ελαστικότητα για μέγιστη άνεση και άνεση. Το να φοράμε πολλά ρούχα το ένα πάνω απ′ το άλλο είναι χρήσιμη για τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες της καμπίνας του αεροπλάνου. Κι ας μην ξεχάσουμε να επενδύσουμε σε αθλητικές κάλτσες (διαβαθμισμένης) συμπίεσης για υγεία και άνεση κατά τη διάρκεια πτήσεων μεγάλων αποστάσεων».

«Ενώ συνήθως είμαι υπέρμαχος του να ντύνομαι όμορφα στις πτήσεις, οι σούπερ μακρινές αποστάσεις είναι εκείνες όπου βλέπω πολλούς ανθρώπους να κάνουν το λάθος να ντύνονται πολύ χαριτωμένα και μετά να νιώθουν άβολα», λέει η Γκάμπι Μπέκφορντ, ιδρύτρια του ταξιδιωτικού ιστότοπου Packs Light. «Πάντα λαμβάνω κομπλιμέντα για τις στιλιστικές επιλογές μου κατά την διάρκεια μιας πτήσης – ταιριάζοντας ουδέτερα ρούχα πάνω και κάτω… Εκτός από το να φοράμε άνετα ρούχα με ελαστική εφαρμογή, καλό είναι επίσης να αποφύγουμε να φοράμε στενά, περιοριστικά παπούτσια όταν πετάμε».

Όχι στη θέση δίπλα στην τουαλέτα

Η επιλογή της θέσης μας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της εμπειρίας πτήσης. Εάν αναζητάμε μια πιο ήρεμη περιοχή, ας σκεφτούμε να επιλέξουμε ένα κάθισμα που δεν βρίσκεται σε περιοχή με μεγάλη κίνηση. «Το να καθόμαστε κοντά στην τουαλέτα μπορεί να ακούγεται βολικό, αλλά δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να είμαστε σε αυτή τη “γραμμή” σειρά όταν σχηματίζεται μια ουρά έξω από την τουαλέτα», δηλώνει ο Πολ Γιάκομπς, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος στο Kayak North America.

«Ας καθίσουμε μακριά κι ας περπατήσουμε για να “τεντωθούμε”».

Ματιές στο ρολόι

Όπως λέει και η παροιμία, «Ένα δοχείο που το κοιτάς συνέχεια δεν βράζει ποτέ». Ομοίως, ο χρόνος θα φαίνεται να κινείται πολύ πιο αργά κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης αν όλη την ώρα κοιτάμε το ρολόι. «Μόλις επιβιβαστούμε, ας ρυθμίσουμε το ρολόι μας στην ώρα του μέρους που θα προσγειωθείτε, αλλά ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να κοιτάμε και να μετράμε αντίστροφα τις ώρες», συμβουλεύει η Μπρόγκαν. «Ομοίως, μην κοιτάμε τον χάρτη «πού είμαστε». Θα προσγειωθούμε αρκετά σύντομα!»

Διαβάστε επίσης
Επιβάτες μιλούν για την περιπέτεια με το αεροπλάνο της Ryanair - «Δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Να ξεχάσουμε να ελέγξουμε έγκαιρα τις επιλογές αναβάθμισης
Ας μην υποθέσουμε ότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τη θέση μας σε μια πτήση μεγάλων αποστάσεων. Ας ελέγξουμε τις επιλογές αναβάθμισης όταν κάνουμε online check-in για την πτήση μας.

«Πάντα κάνω check in μόλις είναι διαθέσιμη η επιλογή – 24 ώρες πριν από την ώρα πτήσης μέσω της εφαρμογής αεροπορικής εταιρείας», λέει η Μπέκφορντ. «Όταν το κάνουμε αυτό, θα δούμε ποιες επιλογές καθισμάτων είναι διαθέσιμες. Συχνά την ημέρα της πτήσης, οι αναβαθμίσεις μειώνονται δραστικά σε κόστος».

Ταξίδι χωρίς ύπνο

«Θα πρέπει να έχουμε καλές ωτοασπίδες ή ακουστικά ακύρωσης θορύβου εάν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε», λέει ο Ντένγκλερ. «Επιπλέον, μια καλή μάσκα ύπνου μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Τέλος, συνιστώ να βρείτε ένα καλό μαξιλάρι αυχένα πριν μπούμε στο αεροπλάνο».

Σημείωσε ότι «δεν είναι όλα τα μαξιλάρια λαιμού ίδια», οπότε ας κάνουμε την έρευνά μας κι ας βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. «Ας αγοράσουμε μαξιλάρια – στήριγμα κεφαλής», λέει ο Γιάκομπς. « Κι ας αλλάξουμε εντελώς το παιχνίδι».

Ταξίδι χωρίς διασκέδαση

«Πριν μπούμε στο αεροπλάνο, ας κατεβάσουμε ταινίες, μουσική ή podcast στις συσκευές μας όπως το τηλέφωνο, το iPad ή τον φορητό υπολογιστή κι ας βεβαιωθούμε ότι είναι πλήρως φορτισμένες πριν ταξιδέψουμε, ώστε να έχουμε εγγυημένες επιλογές ψυχαγωγίας», λέει η Μπρόγκαν.

«Σε μια πρόσφατη πτήση, η ψυχαγωγία μου κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν ήταν όπως έπρεπε, οπότε χάρηκα που κατέβασα ταινίες στο iPad μου ως εφεδρικές για τις ώρες που ήμουν στον αέρα». Η ψυχαγωγία δεν χρειάζεται επίσης να περιλαμβάνει οθόνη.

Ας έχουμε μαζί ένα βιβλίο ή περιοδικό ή ας λύσουμε σταυρόλεξα. «Πρέπει να έχουμε πάντα κάτι να κάνουμε σε μια πτήση μεγάλων αποστάσεων», λέει ο Ντένγκλερ. «Κατά καιρούς, μπορεί να κοιμόμαστε, αλλά συνιστώ να υπάρχει πάντα πρόσβαση στην ψυχαγωγία».