Τον σχεδιασμό του νέου της μονοθέσιου παρουσίασε η Aristotle Racing Team

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τον σχεδιασμό του νέου της μονοθέσιου, το οποίο είναι υπό κατασκευή και θα αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές πίστες το ερχόμενο καλοκαίρι, παρουσίασε η ομάδα Formula Student του ΑΠΘ, Aristotle Racing Team-ART, σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το “ ART 20” είναι το έβδομο κατά σειρά μονοθέσιο της  Aristotle Racing Team και όπως είπε από το βήμα της εκδήλωσης ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Γκέσιος η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή σε σχέση με το “ ART 18”  είναι η ενσωμάτωση ζαντών 10 ιντσών, αντί για 13. 

O καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαος Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει τη θέση του υπεύθυνου καθηγητή της ομάδας, τόνισε ότι πέρα από τη σταθερή ανοδική πορεία, η μεγαλύτερη επιτυχία της Aristotle Racing Team είναι ότι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα.

Διαβάστε επίσης
Ξεκινούν οι εργασίες του 7ου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου Μακεδονίας

Η Aristotle Racing Team, ιδρύθηκε πριν από περίπου 14 χρόνια από φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Στο πλαίσιο κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο μελέτης, σχεδιασμού και κατασκευής ενός πλήρους, λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου formula, το οποίο συμμετέχει στο μεγαλύτερο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student.

Η ART έχει εδραιώσει τη συμμετοχή της σε παγκόσμιο επίπεδο μετά από 18 επιτυχημένες συμμετοχές σε αγώνες Formula SAE ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται, η πιο πρόσφατη εξ αυτών, η 3η θέση στην γενική κατάταξη του αγώνα της Ολλανδίας το καλοκαίρι που μας πέρασε. Επιπλέον, η ομάδα κινείται στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης λειτουργίας αυτόνομης οδήγησης (Driverless). 

Πηγή: www.amna.gr