Καλά νέα για τον κορονοϊό Νο. 2

Ιταλία κορονοϊός κορονοϊού κορονοϊό Γερμανία Κίνα Γαλλία Ισπανία Βέλγιο Ιράν Ισπανία Γερμανία Γαλλία

Θα προσπαθήσω και πάλι να αναφερθώ σε ορισμένα καλά νέα σχετικά με τον κορονοϊό έτσι ώστε να βελτιώσω έστω και λίγο την διάθεση σας. Η Κίνα λοιπόν άνοιξε τελικά τα σύνορα της Γιουχάν για ειδικούς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτή είναι μια σημαντική είδηση γιατί μέχρι τώρα η Κίνα είχε επιβάλει τρομερούς περιορισμούς στην […]

Θα προσπαθήσω και πάλι να αναφερθώ σε ορισμένα καλά νέα σχετικά με τον κορονοϊό έτσι ώστε να βελτιώσω έστω και λίγο την διάθεση σας.

Η Κίνα λοιπόν άνοιξε τελικά τα σύνορα της Γιουχάν για ειδικούς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτή είναι μια σημαντική είδηση γιατί μέχρι τώρα η Κίνα είχε επιβάλει τρομερούς περιορισμούς στην πληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό .

Είναι χαρακτηριστικό όταν ένα καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο της Tsinghua τιμωρήθηκε με κατ’ οίκον περιορισμό και αποκλεισμό από το διαδίκτυο για μια δημοσίευση που έκανε στις αρχές του μήνα σχετικά με τον τρόπο που η Κίνα αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού. Επίσης ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Guangzhou θα δουλέψουν μαζί για την αντιμετώπιση του κορονοϊου που είναι και αυτό ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της συνεργασίας.

Σε ένα άλλο νέο, πάλι από την Κίνα, μπήκαν επιτέλους σημαντικοί περιορισμοί και υψηλές τιμωρίες για το εμπόριο αγρίων ζώων. Όπως πιστεύουμε ο κορονοϊός μάλλον προέρχεται από την κατανάλωση τέτοιων ζώων ως τροφή. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής στο κόσμο αγρίων ζώων. Πολλά από αυτά είναι και συνάμα στις λίστες υψηλού κινδύνου εξαφάνισης.

Ένα άλλο πολύ καλό νέο είναι ότι η επιστημονική κοινότητα έχει αυξήσει τρομερά την ταχύτητα της σχετικά με την δημοσίευση ερευνών για τον κορονοιο. Για παράδειγμα το επιστημονικό περιοδικό Science δημοσίευσε μέσα σε 9 μέρες από την στιγμή που την έλαβε, μια σημαντική μελέτη που περιγράφει την γενετική κατασκευή του κορονοϊού.

Το New England Journal of Medicine δημοσίευσε μια άλλη σχετική μελέτη εντός 48 ωρών! Μέσα σε 6 εβδομάδες έχουμε πάνω από 300 μελέτες που δημοσιεύτηκαν ταχύτατα. Ετσι ώστε όλοι οι επιστήμονες που δουλεύουν για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό να μαθαίνουν όλα τα νέα πολύ πιο γρήγορα.

Δρ. Νικόλαος Στεργίου

Assistant Dean of the Division of Biomechanics and Research Development at the University of Nebraska at Omaha

Distinguished Community Research Chair and Professor of the Department of Biomechanics at the University of Nebraska at Omaha

Director of the Center for Research in Human Movement Variability at the University of Nebraska at Omaha

Professor of the Department of Environmental Agricultural and Occupational Health of the College of Public Health at the University of Nebraska Medical Center

Στεργίου κορονοϊό
Ο καθηγητής Νίκος Στεργίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *