Οι «The Cleaningans»… καθάρισαν και πάλι και βρήκαν κουτάκι μπύρας από το 1989! (ΦΩΤΟ)

Βρέθηκαν στην παραλία της Σάρτης στη Χαλκιδική

Fast clean σε περιοχή της Σάρτης, στη Χαλκιδική, έκανε ο Οργανισμός προστασίας του περιβάλλοντος “The Cleaningans”.

Οπως αναφέρουν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα σε τρεις ημέρες απομάκρυναν 350 λίτρα σκουπιδιών. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ένα κουτάκι μπύρας από το 1989.

Η ανάρτηση του οργανισμού:

“Να αφήνεις την φύση καθαρότερη απ’ ότι την βρήκες, αξία ανεκτίμητη! Στις καλοκαιρινές μας διακοπές στην περιοχή της Σάρτης στην Χαλκιδική καταφέραμε να αφήσουμε και εκεί το αποτύπωμα μας και να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών (350lt) από ένα πανέμορφο σημείο που ήταν φανερό ότι δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Σαν την Χαλκιδική δεν έχει, όμως για να συνεχίσουμε να λέμε την παραπάνω έκφραση θα πρέπει να την διατηρούμε και καθαρή!

Τα αποτελέσματα της 3ήμερης δράσης στην Σάρτη είναι:

▪︎2 σακούλες των 125lt
▪︎2 σακούλες των 50lt
▪︎1 κομμάτι από καναπέ τροχοσπιτου και μερικά σκουριασμένα παλιοσίδερα και τάβλες.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των σκουπιδιών ήταν πολλών 10ετιών και όχι “φρέσκα” πράγμα που σημαίνει πως θα αργήσει πολύ να ξανα γίνει έτσι όπως ήταν! Τενεκεδάκια τα οποία είχαν ασπρίσει από τον ήλιο καθώς και πολλά πλαστικά μπουκάλια ήταν κρυμμένα σχεδόν σε κάθε θάμνο ή δεντράκι, όμως με πολύ παρατηρητικότητα, υπομονή και επιμονή τα απομακρύναμε και τα οδηγήσαμε στον κάδο.

Την παράσταση έκλεψαν μερικά τενεκεδάκια με το παλιό άνοιγμα (τύπου κονσέρβας) τα οποία ήταν τόσο άσπρα που ήταν αδύνατον να καταλάβουμε τι ήταν αλλά και ένα κουτάκι μπύρας ΑΜΣΤΕΛ από το 1989.

Σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλάζουμε νοοτροπία!”.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *