Πογέτ: “Ο ΠΑΟΚ ξέρει γιατί δεν κλήθηκε στην Εθνική ο Κωνσταντέλιας”

Για ακόμα μία φορά, οι επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ σήκωσαν συζητήσεις, με τις απουσίες των Κώστα Φορτούνη και Γιάννη Κωνσταντέλια από τις κλήσεις του για την Εθνική ομάδα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, όμως, προσπάθησε να δικαιολογηθεί και να ρίξει τους τόνους.

Στις δηλώσεις ενόψει των αγώνων της Εθνικής ποδοσφαίρου με Ολλανδία και Γιβραλτάρ, για τα προκριματικά του Euro 2024, ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε -χωρίς καν να ερωτηθεί- στις περιπτώσεις των Κώστα Φορτούνη και Γιάννη Κωνσταντέλια.

Όσον αφορά λοιπόν στον Φορτούνη, σημείωσε ότι για αγωνιστικούς λόγους δεν επρόκειτο να τον καλέσει, ωστόσο είχε μια φανταστική συζήτηση μαζί του. Αναφερόμενος στον αποκλεισμό του Κωνσταντέλια, τόνισε ότι είχε σχετική κουβέντα και με τον ΠΑΟΚ, όπου εξήγησε το σκεπτικό του, με την ελπίδα ότι τους κάλυψε.

Πάντως, ο Γουστάβο Πογέτ τόνισε ότι δεν πρέπει τέτοια ζητήματα να παίρνουν τόση έκταση, ούτε να ψάχνουν όλοι να βρουν αρνητικά, αλλά αντιθέτως να στηρίζεται η Εθνική στην προσπάθεια να επιστρέψει σε μεγάλες διοργανώσεις μετά από 10 χρόνια.

Όσα είπε ο Γκουστάβο Πογέτ

Για τις κλήσεις: «Αρχικά, πιστεύω χρειάζεται να πούμε πόσο καλή επίδοση έχει αυτή ομάδα. Πριν δύο μήνες παίξαμε ένα πολύ καλό ματς με την Ιρλανδία και κερδίσαμε. Παίξαμε και με τη Γαλλία και όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι από την εικόνα. Μου φαίνεται αρκετά παράξενη η κατάσταση γιατί ψάχνουν να βρουν κάτι αρνητικό. Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες. Είχα ένα φανταστικό τηλεφώνημα με τον Φορτούνη, μίλησα και με τον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια.

Διαβάστε επίσης  ΕΛΑΣ: Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στο Βόλος – Ολυμπιακός

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάζουμε εμπόδια στην Εθνική. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Είναι όλη σε καλή κατάσταση. Η εθνική έχει μείνει εκτός διοργανώσεων για 10 χρόνια και πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Δουβίκα, για τον Κυριακόπουλο για τον Κολοβέτσιο, για τον Γούτα, μπορώ να πω και άλλα ονόματα. Κοιτάμε συνολικά την εθνική. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μένουν κατ ιδίαν. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ και ο Φορτούνης να είναι ικανοποιημένοι από τους λόγους».

Για το αν είναι αγωνιστικοί μόνο οι λόγοι που είναι παίκτες εκτός: «Ο ΠΑΟΚ ξέρει, μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος. Κοιτάμε το σύνολο, όχι την ομάδα. Δεν θα πω πως είναι κάποιος καλύτερος από αυτούς που δεν κάλεσα».

Για το τι μπορεί να πει στον κόσμο για να βγάλει την αρνητικότητα: «Πρώτος μου στόχος ήταν να βρεθεί ξανά στο γήπεδο ο κόσμος. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Ο κόσμος πιστεύω θα καταλάβει και θα μείνει στο πλευρό της ομάδας».

Για το αν είναι θέματα νοοτροπίας ή κάτι άλλο πιο σοβαρό, όσον αφορά στις μη κλήσεις ορισμένων παικτών: «Είναι πολλοί λόγοι που είναι όλοι μαζί. Ξέρω ποιος είναι τρόπος που θα παίξουμε κόντρα στην Ολλανδία. Όσον αφορά τον Κωνσταντέλια θα δούμε ξανά την κατάστασή του σε έναν μήνα, στα επόμενα ματς».

Για το αν είναι το πιο κομβικό το ματς με την Ολλανδία: «Είναι πολύ σημαντικό ματς. Θα είναι πολύ σημαντικό να φύγουμε από την Ολλανδία με ένα θετικό αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Εurokinissi