Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μόνο σε 11 δήμους θα στηθούν κάλπες στην Κεντρική Μακεδονία

Σε 11 δήμους στην Κεντρική Μακεδονία θα στηθούν κάλπες έτσι ώστε εκλέξουν οι πολίτες τους δημάρχους στις περιοχές τους.

Από αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν να διαμορφώνονται εκ νέου τα εκλογικά τμήματα, να μεταφέρονται τα παραβάν, τα ψηφοδέλτια και το απαραίτητο εκλογικό υλικό ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για έξι δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Δέλτα και Θερμαϊκού), δύο στη Χαλκιδική (Πολυγύρου και Κασσάνδρας) και από έναν δήμο σε Ημαθία (Ηρωική Πόλη Νάουσας), Πιερία (Πύδνας – Κολινδρού) και Πέλλας (δήμος Πέλλας).

«Δεν θα τυπωθούν καινούργια ψηφοδέλτια. Οι ψηφοφόροι θα πάρουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που δόθηκαν την πρώτη Κυριακή, συν το λευκό. Δεν χρειάζεται σταυρός και γι’ αυτό οι πολίτες δεν θα βρουν στυλό μέσα στο παραβάν. Ωστόσο, ακόμη κι αν κάποιος σταυρώσει υποψήφιο δεν θεωρείται άκυρο το ψηφοδέλτιο του, θα μετρηθεί υπέρ του συνδυασμού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.

Στους συνολικά έντεκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας θα στηθούν 1.374 εκλογικά τμήματα, περίπου το 1/3 των τμημάτων σε σχέση με τις εκλογές της πρώτης Κυριακής, ενώ αναμένονται πολύ νωρίτερα τα αποτελέσματα καθώς δεν υπάρχει σταυροδοσία.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μία σαφής ένδειξη θα έχουν οι ψηφοφόροι γύρω στις 9 το βράδυ για τους περισσότερους δήμους, εκτός κι αν «η μάχη πηγαίνει ψήφο ψήφο», οπότε η αγωνία θα κρατήσει μέχρι και τα τελευταία εκλογικά τμήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ