Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιοι είναι οι κανόνες για την προβολή των παρατάξεων

Το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο στην Θεσσαλονίκη.

Eκεί, συζητήθηκαν οι όροι και οι κανόνες για την προβολή των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδυασμών που θα κατέβουν στις εκλογές για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε κλήρωση για τους δεκαέξι χώρους (πλαίσια) που υπάρχουν διάσπαρτοι σε όλη την πόλη, με στόχο την προβολή των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που ήταν και συντονιστής της σύσκεψης, Πέτρος Λεκάκης, ζήτησε από όλους να τηρηθούν όλα όσα ορίζει ο νόμος. «Ελπίζουμε ότι θα πάμε σε εκλογές στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πρόβλημα με αφισορύπανση και μη σεβασμό στις διαδικασίες» υπογράμμισε.

Οι ενδιαφερόμενες παρατάξεις μπορούν επίσης να αιτηθούν από την αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης να τους παραχωρηθεί υπαίθριος χώρος σε δημοτικά διαμερίσματα για την τοποθέτηση είτε ενός μικρού σταντ, είτε ενός τραπεζιού με καρέκλες.

Στην ΔΕΘ το εκλογικό υλικό

Σε περίπτερο της ΔΕΘ θα συγκεντρωθεί τις επόμενες ημέρες όλο το απαραίτητο υλικό για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών (κάλπες, παραβάν και ψηφοδέλτια κ.ά.), όπως ανέφερε στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.

Διαβάστε επίσης  Δήμος Θεσσαλονίκης: Εξελίξεις με την ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη - Στην κρίση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου τα επόμενα βήματα

Όπως είπε ο κ. Λιακόπουλος, γίνονται προσπάθειες από τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo να αδειάσει το συντομότερο δυνατό το «Περίπτερο 5» ώστε από τις 25 Σεπτεμβρίου να στεγαστεί εκεί η όλη εκλογική διαδικασία.

«Οι υπηρεσίες του δήμου θα δουλεύουν πρωί – απόγευμα για να είναι όλα έτοιμα» είπε ο γενικός γραμματέας προς τους εκπροσώπους των παρατάξεων. Παράλληλα, ανέφερε πως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλα τα εκλογικά τμήματα θα είναι προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρία και με μειωμένη κινητικότητα και πως θα υπάρχει δημοτικός υπάλληλος που θα διευκολύνει τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε διαμορφωμένο χώρο υποδοχής.

Τέλος, ο κ. Λιακόπουλος ζήτησε από όλους «καλή διάθεση» τονίζοντας πως επειδή πρόκειται «για μία ζωντανή εκλογική διαδικασία, όποιο πρόβλημα κι αν παρουσιαστεί, πιστεύω ότι με τις υπηρεσίες του δήμου θα μπορέσουμε να το φέρουμε εις πέρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi