Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024: Σημαντικά ονόματα στη φετινή διοργάνωση

Στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Επταπυργίου επιστρέφει ο σημαντικός πια θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Φεστιβάλ Επταπυργίου, που θα διεξαχθεί το διάστημα 5 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου.

Στα έξι χρόνια ζωής του έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και της διεθνούς σκηνής. Παράλληλα, στις παραγωγές που σχεδιάζει και υλοποιεί, συνεργάζεται με σχεδόν όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας.

Έργα και καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης σε ένα μοναδικό μνημείο συνθέτουν ένα παζλ που καλύπτει πολύ μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (όπερα, αφιερώματα, βραδιές ποίησης και μουσικής, συναυλίες έντεχνης μουσικής).

Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2024, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στην Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποτελείται από επτά μεγάλες παραγωγές. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά θα παρουσιαστούν 7 παραγωγές, σε 15 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 270 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς. Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιχορηγείται από το Κέντρο πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ από φέτος θα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τα εισιτήρια όλων των παραγωγών είναι προσιτά, ενώ έχουν προβλεφθεί πολύ οικονομικά εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές και για συμπολίτες μας άνω των 65 ετών.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτικά κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2024

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06 «Ευανθία Ρεμπούτσικα» με την ΣΟΔΘ

ΠΕΜΠΤΗ 06.06 «Ευανθία Ρεμπούτσικα» με την ΣΟΔΘ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19.06 «Μάριος Φραγκούλης – Γιώτα Νέγκα»

ΠΕΜΠΤΗ 20.06 «Μάριος Φραγκούλης – Γιώτα Νέγκα»

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06 «Δήμητρα Γαλάνη μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη»

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07 «Δήμητρα Γαλάνη μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη»

ΤΡΙΤΗ 02.07 «#SKG!live Από την Παράδοση στο Σύγχρονο»

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.07 «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

ΠΕΜΠΤΗ 11.07 «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.07 «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14.07 «I PAGLIACCI» με την ΚΟΘ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.07 «ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ»

ΠΕΜΠΤΗ 18.07 «ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.07 «Μαργαρίτα Ζορμπαλά – Μαρία Παπαγεωργίου … γυναίκες δημιουργοί»

ΤΡΙΤΗ 23.07 «Μαργαρίτα Ζορμπαλά – Μαρία Παπαγεωργίου … γυναίκες δημιουργοί»