Παρουσιάστηκε το #SKG LIVE! MUSIC FEST – Στόχος να γίνει θεσμός για την Θεσσαλονίκη

#SKG LIVE! MUSIC FEST

Τι είπαν Απόστολος Τζιτζικώστας και Αννα Μυκωνίου

Το νέο φεστιβάλ μουσικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας #SKGLIVE! MUSIC FEST – “Ζωντανεύουμε τη δημιουργία” παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Άννα Μυκωνίου.

Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του τετραήμερου φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και έδωσαν το παρών τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, αλλά και καλλιτέχνες από τα σχήματα που θα λάβουν μέρος.

Παρουσιάζοντας το φεστιβάλ, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να το καταστήσει έναν νέο πολιτιστικό θεσμό για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία της δημιουργίας: “Σήμερα μιλάμε για τον πολιτισμό. Τον πολιτισμό που μας εμπνέει, μας ενώνει, μας γεμίζει φως και αισιοδοξία. Τον πολιτισμό που αποτελεί έκφραση της δημιουργικότητάς μας. Τον πολιτισμό που σταθερά αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα παρουσιάζουμε το νέο Φεστιβάλ Μουσικής, το #SKGLIVE! MUSIC FEST, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά και φιλοδοξούμε να αποτελέσει τοn νέο πολιτιστικό και μουσικό θεσμό του τόπου μας. Είναι μία διοργάνωση που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το Κέντρο Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση ενός ακόμα μεγάλου οράματός μας, να ανοίξουμε δρόμο και να δώσουμε χώρο έκφρασης, στα όνειρα των νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών του τόπου μας. Γιατί ακριβώς αυτό είναι το #SKGLIVE! MUSIC FEST, που θα λάβει χώρα στο Ολύμπιον, από τις 15 έως τις 18 Απριλίου, με δωρεάν είσοδο και με τη συμμετοχή 28 μουσικών σχημάτων και συνολικά 135 ιδιαίτερα ταλαντούχων καλλιτεχνών. Είναι μία πραγματική γιορτή για την πόλη και την Περιφέρειά μας, με όλα τα είδη μουσικής, από τη τζαζ και τη ροκ, μέχρι την ηλεκτρονική και την πιο παραδοσιακή μουσική”.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι έμπνευση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της νέας διοργάνωσης είναι ο τεράστιος πλούτος, η εξαιρετική ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία της μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης στην Κεντρική Μακεδονία και ταυτόχρονα είναι οι πάρα πολλοί, ανήσυχοι, ταλαντούχοι καλλιτέχνες, που αναζητούν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και τους οποίους θέλουμε να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο μας.

“Άλλωστε η Θεσσαλονίκη είναι διαχρονικά η πόλη που αναδεικνύει νέα πολιτιστικά ρεύματα και προτάσεις, είναι διαχρονικά η πόλη που πρωτοπορεί στην καλλιτεχνική δημιουργία. Και με το #SKGLIVE! MUSIC FEST επανασυνδέεται με την ταυτότητά της. Και βέβαια στόχος μας είναι να προβάλουμε παντού την πλούσια και πολύπλευρη μουσική δημιουργία, συνεχίζοντας σταθερά και έμπρακτα να στηρίζουμε τον σύγχρονο πολιτισμό, δημιουργώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες αλλά και πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ενίσχυση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με μια δέσμευση: “θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε, σταθερά και ουσιαστικά, δίπλα στους ανθρώπους και τους φορείς του πολιτισμού και να διαμορφώνουμε μαζί ένα ζωντανό, σύγχρονο και δυναμικό περιβάλλον ανοιχτών ευκαιριών, που υποστηρίζει όλες τις μορφές τέχνης, χωρίς αποκλεισμούς. Όπως κάνουμε με τις 1.050 πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκαν και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Όπως κάνουμε βάζοντας την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών, με 80 οπτικοακουστικές παραγωγές, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, τηλεπαιχνίδια και 145 εκατομμύρια ευρώ έσοδα, 130.000 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και 4.000 νέες θέσεις εργασίας. Όπως κάνουμε, με τους πολιτιστικούς θεσμούς που έχουμε δημιουργήσει, το Φεστιβάλ Επταπυργίου, τις Βραδιές Πολιτισμού, τις συναυλίες ‘Με επίσημο ένδυμα’, τα εκατοντάδες ‘sold out’ σε παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις. Όπως κάνουμε επίσης στηρίζοντας κάθε χρόνο, όλους του μεγάλους πολιτιστικούς θεσμούς και φορείς του τόπου μας. Τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, το Φεστιβάλ Βιβλίου, την Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Και βέβαια, πέρα από το σύγχρονο πολιτισμό, προστατεύουμε και αναδεικνύουμε και την τεράστια και ανεκτίμητη πολιτιστική μας κληρονομιά με 130 έργα στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και τα μουσεία μας, μεταξύ των οποίων, το Νέο Μουσείο Βεργίνας, τα έργα στον Τύμβο Καστά και στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, το Ανάκτορο της Αρχαία Πέλλας, το σπήλαιο των Πετραλώνων, που πρόσφατα ανοίξαμε ξανά στους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας. Για εμάς ο πολιτισμός είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Μια διέξοδος αισιοδοξίας, ένας δρόμος εξωστρέφειας και συνεργασίας, που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη και πιο φωτεινή. Προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν το #SKGLIVE! MUSIC FEST και να συμμετέχουν σε αυτή την πολύχρωμη μουσική γιορτή της πόλης, στη γιορτή που ζωντανεύουμε τη δημιουργία. Σας περιμένουμε για να ζήσουμε μαζί την έκπληξη του πρώτου ακούσματος, αλλά και για να απολαύσουμε φρέσκους ήχους, υπέροχες φωνές και μουσικές. Ραντεβού στο Ολύμπιον, 15-18 Απριλίου. Σας περιμένουμε”.

Η κ. Μυκωνίου, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι “στόχος μας ως Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες, για να δίνονται ευκαιρίες σε νέους δημιουργούς. Το ξεκινήσαμε αρχικά με το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Τώρα έφτασε η ώρα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος, να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Το #SKGLIVE! MUSIC FEST είναι ένα ανοιχτό φεστιβάλ ευκαιριών ένα ανοιχτό φεστιβάλ ευκαιριών. Εκτός από το γεγονός ότι συστήνουμε τα σχήματα στο κοινό της πόλης, κάθε χρόνο θα καλούμε Εντεταλμένους Πολιτισμού, Αντιδημάρχους και Δημάρχους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα να ακούσουν τα σχήματα και να τους κάνουν προτάσεις, ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στα δικά τους φεστιβάλ”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

#SKGlive! Music Fest
28 μουσικά σχήματα
135 καλλιτέχνες
Ολύμπιον/ώρα έναρξης: 19.00/ελεύθερη είσοδος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 15 Απριλίου

#Νίκος Χρηστίδης
Τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη με δύο προσωπικούς δίσκους: “Ο Τρελός του χωριού” και “Το σύμπαν του Νίκου Χρηστίδη”. Μαζί με το γλυκό του κοινόβιο (Ιωάννα Κουρκούδιαλου, Γιώργο Βαρτσάκη, Δημήτρη Χριστώνη, Θωμά Κωστούλα, Λουκά Κουρλή) θα παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και ανέκδοτα τραγούδια.

#Alenti Quintet
Συμπληρώνουν δέκα χρόνια παρουσίας στην πρωτότυπη παραδοσιακή μουσική με όργανα Μεσογείου – Βαλκανίων, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το σχήμα αποτελούν οι: Γιάννης Διονυσίου (τραγούδι), Παντελής Αγκιστριώτης (λύρα), Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι), Γιώργος Πολυχρονιάδης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά). Το 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Jasmine”.

#Ελένη Μπουσμαλή
Μουσικός και τραγουδοποιός, ζει στη Θεσσαλονίκη. Κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο το 2019, ενώ φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει ο δεύτερος. Μαζί της επί σκηνής θα είναι η Ντίνα Σαρατζή (τσέλο), η Σοφία Βουλγαρίδου (ακορντεόν), ο Δημήτρης Γουμπερίτσης (κοντραμπάσο) και ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης (πιάνο).

#Μαργαρίτα Λιτητάρη
Μια ομάδα μουσικών και τραγουδιστών, που συναντήθηκαν με αφορμή τα τραγούδια της Μαργαρίτας Λιτητάρη και τις ηχογραφήσεις του πρώτου της δίσκου με τίτλο «Τ’ αδύνατο», το 2023. Το σχήμα εμφανίζεται σε σκηνές της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τους: Μαρία Θωίδου, Σάκη Κοντονικόλα, Ανδρέα Ζιάκα, Πανορμίτη Μπούμπα και Δάνη Κουμαρτζή.

#Γιάννης Γεωργιλάς
Εκπροσωπεί μουσική που διαπνέεται από ειλικρινείς προθέσεις και στόχο να συγκινήσει. Το 2018 πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά με το άλμπουμ «Σιωπή ν’ ακούσουμε», ενώ ακολούθησαν αρκετά singles. Το σχήμα του αποτελείται από τους μουσικούς της Θεσσαλονίκης: Ηλέκτρα Καράλη, Γρηγόρη Σημαδόπουλο, Γιώργο Σαλτσίδη, Ντίνο Τσούγγαρη, Δημήτρη Βίττη.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτικά κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος

# Argalios
Ένα μουσικό σχήμα που εμπνέεται από τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου, με έμφαση στην ελληνική δημοτική. Αποτελείται από τους Άλεξ Ιωσηφίδη (πιάνο), Ζωή Μάντζου (φωνή) και Όλγα Αλεξίου (νταούλι, φωνητικά). Το τελευταίο τους EP “INVITE Live Studio Session” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2024 και περιλαμβάνει συνεργασίες με διάφορους σολίστ.

#Μουσικοί Περιηγητές
Παίζουν ελληνικό τραγούδι, “ποτισμένο” με παραδοσιακά, έντεχνα αλλά και ροκ στοιχεία. Έχουν στο ενεργητικό τους 18 τραγούδια, πάνω από 200 εμφανίσεις και δέκα ηχογραφήσεις. Οι Μουσικοί Περιηγητές Κώστας Βερβίτης, Παναγιώτης Κουλούρης, Δημήτρης Κιουρτσής και Γιώργος Ζαβαρόπουλος καταθέτουν τη δική τους πρόταση για το ελληνικό τραγούδι, μέσα από τις συνθέσεις τους.

Τρίτη 16 Απριλίου

#Baby on Board
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ή αλλιώς Baby on Board είναι performer, συνθέτης, παραγωγός και εκπροσωπεί την pop, rock και jazz αισθητική. Μαζί του επί σκηνής οι: Παύλος Μιχαηλίδης, Ιάσων Γερεμτζές, Αγαμέμνων Μάρδας, Παναγιώτης Καρνούτσος, Σαράντης Γελαδάρας, Maria Hristova, Νάνσυ Βελλή. Το 2010 διοργάνωσε το Dissonance Records Festival, ενώ έχει στο ενεργητικό του τέσσερα άλμπουμ.

# Μαρία Παρούση
Η 15χρονη Μαρία Παρούση ξεκίνησε να γράφει δικά της τραγούδια από μικρή, σε ένα παιδικό πιάνο. Η μητέρα της, καταλαβαίνοντας το χάρισμά της, την έγραψε στο ωδείο. Έκτοτε παίζει πιάνο, κιθάρα, τραγουδάει και εκφράζεται μέσω της μουσικής, γράφοντας δικά της πρωτότυπα τραγούδια σε pop και country ρυθμούς.

#MiroRiro
Από το 2015, o Αχιλλέας Παπαμόσχος (κιθάρα) και η Αλίκη-Ματθίλδη Τουμπουλέκα-Δημητρίου (τραγούδι) είναι ένα δίδυμο της ποπ, ροκ, BossaNova και έντεχνης μουσικής με πάνω από 600 εμφανίσεις και έναν προσωπικό δίσκο. Το 2022 με σύνθημα «η αγάπη σας, ο δρόμος μας» επέλεξαν συνειδητά να παίζουν μουσική στον δρόμο.

#Κώστας Τηλαβερίδης
Στιχουργός και συνθέτης στο έντεχνο τραγούδι, έχει στο ενεργητικό του τρεις δίσκους και 40 τραγούδια. Από το 1980 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου. Το σχήμα του αποτελείται από τους: Κώστα Τηλαβερίδη (κιθάρα-φυσαρμόνικα) και Βάσω Μπότη (κιθάρα-ακορντεόν).

#Κούπες
Παίζουν ελληνόφωνο ροκ με παραδοσιακά στοιχεία. Το σχήμα αποτελείται από τους: Φρειδερίκη Ήργη (φωνή), Μπάμπη Στεφανίδη (κιθάρα-φωνή), Αχιλλέα Παρζίγκα (κιθάρα-φωνητικά), Δημήτρη Πρωτόγερο (κλαρίνο-γκάιντα), Σάκη Σαράφα (μπάσο), Χρήστο Πολύζο (τύμπανα). Έχουν στο ενεργητικό τους δύο άλμπουμ και από το 2018 έχουν κάνει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

#Carmen Venti
Η μπάντα Carmen Venti ερμηνεύει μουσική του Μεσοπολέμου και συνθέτει νέα τραγούδια επηρεασμένη από τη μεσογειακή και βαλκανική μουσική. Αποτελείται από τους Δημήτρη Χαριτάτο, Δημήτρη Ψαθά, Λένα Καραγιαννίδου, Δημήτρη Βαλιώτη και Παντελή Μπατή. Είναι νέα μπάντα, που τώρα ξεκινά τη πορεία της, με ηχογραφήσεις, συνεργασίες και εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη.

#Γιώργος Φωκάς & Hardbeats
Μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης από τη Θεσσαλονίκη με μακρά πορεία, που έχει γράψει πολλά τραγούδια σε στυλ ποπ ροκ. Αυτό το διάστημα, παράλληλα με τις live εμφανίσεις, ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά. Μαζί του στη σκηνή οι HardBeats: Νίκος Βαφείδης (τύμπανα), Δημήτρης Γιαλαμάς (μπάσο), Σπύρος Ρασσιάς (πλήκτρα).

Τετάρτη 17 Απριλίου

#Γιώργος Καρράς
Γνωστός από το συγκρότημα «Τρύπες» και συνοδευόμενος από τους μουσικούς Άγγελο Μπουρνά, Αλέξη Αποστολάκη, Ηρακλή Ιωσηφίδη, Δημήτρη Κριτσίμη και Θοδωρή Μπουρνά θα παρουσιάσει ροκ τραγούδια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους «Υπέροχο Τίποτα» και «Ασκήσεις Απλότητας» καθώς και καινούρια τραγούδια που ηχογράφησε πρόσφατα και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.

#Oktavision
Δημιουργήθηκαν το 2017, στη Θεσσαλονίκη. Ο ήχος τους κινείται σε electro pop μονοπάτια. Η μπάντα αποτελείται από τους: Θανάση Αποστολίδη (συνθεσάιζερ, τραγούδι), Νικόλα Ψι (τύμπανα, τραγούδι), Χάρη Μάρκογλου (ηλεκτρική κιθάρα). Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους και πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις.

#ΜόΡΑ
Είναι ένα τρίο από τη Θεσσαλονίκη, που έρχεται να στοιχειώσει το φαντασιακό μας. Η σκοτεινή ποίηση των στίχων τους ντύνεται με την αισθητική των πιο σκοτεινών μουσικών που ακούστηκαν ποτέ. Έχουν δύο άλμπουμ: “Το κάλεσμα του Κθούλου” και “Nitocris”. Συμμετοχή στη συλλογή underground όνειρα Vol 6.

#Thodoris Kotsifas Large Ensemble
Κιθαρίστας και συνθέτης με δύο προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό του, δημιούργησε το 2023 το σχήμα «Thodoris Kotsifas Large Ensemble» με τους: James Wylie, Δημήτρη Αγγελάκη, Λέανδρο Πασιά, Κωνσταντίνο Μάνο, Αλέξη Μακατσέλο και Θοδωρή Κότσυφα. Δουλεύουν πάνω σε καινούργια μουσική αλλά και διασκευές σε παλαιότερες συνθέσεις.

#Arethma
Εκπροσωπούν ένα συνονθύλευμα μεταξύ ambient και ρυθμικής ηλεκτρονικής μουσικής, που αποδίδεται κυρίως από φυσικά όργανα. Σχηματίστηκαν το 2021, εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία ηχογράφησης της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς.

#Sokratis Votskos Quartet
Εκπροσωπούν τη jazz αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Το σχήμα αποτελείται από τους: Σωκράτη Βότσκο (φωνή, σαξόφωνο, φλάουτο, μπάσο, κλαρινέτο), Γιώργο Κλουντζό-Χρυσίδη (τύμπανα), Ευάγγελο Βραχνό (κοντραμπάσο), Φίλιππο Κωσταβέλη (πιάνο). Έχουν στο ενεργητικό τους δύο δίσκους και δώδεκα συμμετοχές σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

#Γουρούνια στο διάστημα
Με βάση τη Θεσσαλονίκη, από το 2011 εκπροσωπούν το ελληνόφωνο ροκ και δημιουργούν τις δικές τους μελωδίες με ελληνικό στίχο. Το πενταμελές συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του τρεις δίσκους, 25 τραγούδια, δύο βίντεο κλιπ και περισσότερες από 50 εμφανίσεις σε φεστιβάλ και διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πέμπτη 18 Απριλίου

#Stringless
Το εξαμελές γυναικείο φωνητικό σχήμα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 2018 και εντός του 2024 ετοιμάζει τον δεύτερο. Έχουν πραγματοποιήσει δύο συμμετοχές σε δίσκους άλλων και έχουν βρεθεί σε διάφορα φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ελλάδας καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ της World Music στο εξωτερικό.

#Caja Secreta
Έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές: Primero (2012), Partir (2018). Το σχήμα απαρτίζουν οι: Θωμάς Νάτσης (κιθάρα-σύνθεση), Νιόβη Μπένου (χορός), Μελίνα Ατρείδου (τραγούδι), Λυδία Κοκόρια (φλάουτο), Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο), Γιώργος Ξανθόπουλος (κρουστά).

#Tales from the Box
Παίζουν ορχηστρική μουσική με μεσογειακό άρωμα και cinematic αισθητική. Ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και η Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 60 εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο “Ciel”.

#Yako Trio
Τρεις μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, o Λέανδρος Πασιάς, ο Βαγγέλης Βραχνός και ο Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης, αποτελούν ένα νέο σχήμα στη τζαζ σκηνή. Μετρούν στο ενεργητικό τους δύο δίσκους: «Ode to Yannis» (2018) και «OdesSea» (2023) καθώς και σημαντικές συμμετοχές σε τζαζ διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

#Les Filadores
Το γυναικείο ensemble δημιουργήθηκε το 2020 από την Τότα Κυριαζικίδου (σοπράνο) και τη Νάγια Μυσερλή (σοπράνο-άρπα-διασκευές). Ένα πρωτότυπο σχήμα, το οποίο «παντρεύει» τον κλασικό ήχο με το λαϊκό ιδίωμα μέσα από ένα ρεπερτόριο παραδοσιακών τραγουδιών. Σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ “Melodias del Alma per Amor”.

#Bouche Fermée
Εκπροσωπούν τη μουσική του κινηματογράφου. Το σχήμα αποτελείται από πέντε μουσικούς. Έχουν στο ενεργητικό τους εμφανίσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους καθώς και σε μουσικά φεστιβάλ. Οι ενορχηστρώσεις αποτελούν πρωτότυπη δουλειά της Μαρίας Γούβαλη, συνθέσεις της οποίας περιλαμβάνονται επίσης στο ρεπερτόριο των Bouche Fermée.

#Γιάννης Οικονομίδης Latin Jazz Sextet
Παρουσιάζουν τη νέα δισκογραφική τους δουλειά «Neverland», που περιέχει εννέα πρωτότυπες Latin Jazz συνθέσεις. Το σχήμα έχει ήδη περιοδεύσει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και σε ιστορικούς χώρους για τη Jazz μουσική, όπως πρὀσφατα στο Half Note Jazz Club.