Τζιτζικώστας για flyover: “Πολύ φοβάμαι ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα”

Σήμερα (25/1) συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας όπου συζητήθηκε το flyover που κατασκευάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να καταθέσει προτάσεις προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κατασκευή του flyover.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη για την κατασκευή του flyover

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι το ζήτημα απασχολεί τη διοίκηση της Περιφέρειας τους τελευταίους μήνες, ανέφερε ότι το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το υπουργείο Υποδομών και πρόσθεσε: «Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη είμαστε σε άμεση συνεργασία για μια σειρά θεμάτων και για το θέμα του flyover. Λάβαμε από κοινού πρωτοβουλίες, οι θέσεις μας συμπίπτουν και αύριο θα δημοσιοποιήσω μια σειρά προτάσεων που επεξεργαστήκαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις οποίες αποστέλλουμε στα συναρμόδια υπουργεία».

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση μέχρι το περασμένο καλοκαίρι για το θέμα, η τοπική κοινωνία ήταν στο απόλυτο σκοτάδι ενώ στην πρώτη σύσκεψη που έγινε, ο ίδιος ζήτησε το έργο να μην ξεκινήσει αν δεν έχει πρώτα ξεκινήσει το Μετρό κι αν δεν ολοκληρωθούν οι κυκλοφοριακές μελέτες. Όπως υπογράμμισε, αυτά δεν έγιναν και σήμερα «η κατάσταση για όλους, τους πολίτες, τους επισκέπτες έχει καταστεί απολύτως προβληματική».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Υποχρεωτικά κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος

«Πράγματι είναι ένα σημαντικό έργο που πρέπει να υποστηριχτεί και να ολοκληρωθεί και μάλιστα στην ώρα του γιατί θα λύσει το ζήτημα αυτό για πολλές δεκαετίες μπροστά μας, αλλά πολύ φοβάμαι ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα» πρόσθεσε. Έκανε παράλληλα λόγο για ταλαιπωρία των πολιτών, ελλείψεις στον σχεδιασμό των διαδικασιών εκτέλεσης του έργου και αναποτελεσματική διαχείριση της κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβουλίου, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα των επιπτώσεων από την έναρξη των εργασιών του flyover. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση του κ. Παπαστεργίου να συζητηθεί αυτό το θέμα πρώτο στην πρώτη ειδική συνεδρίαση που, όπως είπε, πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Σε δηλώσεις του πριν από τη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» Γιάννης Μυλόπουλος επισήμανε ότι το flyover έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους πολίτες, χαρακτήρισε το έργο απαράδεκτο στο πλαίσιο της επιστήμης και της τεχνικής και σημείωσε ότι το έργο θα πρέπει να σταματήσει.

Εξάλλου, στη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Αβραμόπουλος ζήτησε να συζητηθούν οι εξελίξεις στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση ώστε το Συμβούλιο να λάβει θέση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ