Απέχει από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”

Για υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου κατηγορεί την διοίκηση του δήμου η παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη” που έκανε γνωστό πως δε θα δώσει το παρών στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς.

Η παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη” απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι τα θέματα που πρόκειται να ψηφιστούν είναι αρκετά σημαντικά για την πόλη μας, ώστε να εγκριθούν δίχως να έχει προηγηθεί συζήτηση επί αυτών. Είναι για εμάς ζήτημα δεοντολογίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν τοποθετούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο δεν συνομιλεί απλά η διοίκηση με την αντιπολίτευση, αλλά λογοδοτούμε όλοι ενώπιον της πόλης που μας εξέλεξε.

Τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τις βλέπει και από την τηλεόραση πολύς κόσμος, εξάλλου. Ιδίως όταν έχει να κάνει και με ζητήματα κεντρικού, γενικού ενδιαφέροντος. Ας ληφθεί αυτό και ως απάντηση σε δημοσιεύματα, ότι συζητείται ο περιορισμός της τηλεοπτικής του κάλυψης, αλλά και σε μια γενικότερη υποτίμηση που εκφράζεται από την πλευρά της διοίκησης, ότι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου «χάνει τον χρόνο της».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι κρίμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια βιαστικά οργανωμένη (ενημερωθήκαμε μόλις χθες) επιστολική διαδικασία απλής επιβεβαίωσης των συσχετισμών πλειοψηφίας – αντιπολίτευσης. Η Δημοκρατία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό.

Ζητούμε, όπως όλοι, το δημοτικό συμβούλιο να πραγματοποιηθεί διά ζώσης».

Ανάλογη απόφαση για αποχή έλαβε και η δημοτική παράταξη του Σπύρου Βούγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *