Δημοσκόπηση: To 41% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση – Ο Νίκος Δένδιας ο πιο πετυχημένος υπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα (10/1) παρουσιάστηκε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την Alco σε πανελλαδικό δείγμα 1.002 ατόμων, το διάστημα 2 έως 5 Ιανουαρίου 2024.

Περιλαμβάνει, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών και τους υπουργούς που θεωρούνται πιο επιτυχημένοι. Στην ίδια δημοσκόπηση το 41% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ/ αρκετά.

δημοσκόπηση

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε χθες, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με των έγκυρων, για τις ευρωεκλογές 2024. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 11,8%.

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει το 40% στις θετικές γνώμες και το 44% στις αρνητικές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης 40% θετικές γνώμες και 48% αρνητικές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, έχει 18% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.

Πρώτος ο Δένδιας

Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να δηλώσουν ποιους θεωρούν πιο επιτυχημένους από τους υπουργούς της κυβέρνησης (με αυθόρμητες απαντήσεις).

Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό, με 32% και ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%), ο Άδωνις Γεωργιάδης (10%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (8%). Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησαν «κανένας».

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2024 απαντά το 40% των ερωτηθέντων στην Αττική και το 21% στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος, στο ερώτημα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% τη θεωρούν δίκαιη και το 35% άδικη.