Με τον Βρετανό υπουργό Αμυνας συναντήθηκε ο Δένδιας

Νίκος Δένδιας

Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας James Heappey συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα και την περαιτέρω ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αναφερθήκαμε ακόμη στην επιχείρηση “Prosperity Guardian”, ενώ ενημέρωσα τον κ. Heappey για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση “Aspides” της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα. Επισήμανα ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προώθηση της αμυντικής μας συνεργασίας, ενημέρωσα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό. Συζητήσαμε επίσης για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα» έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο “Χ” ο κ. Δένδιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης  Υπουργείο Αμυνας: Σκληρή απάντηση στην προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας για τις δηλώσεις Δένδια