Εκλογές 2023: Ορκίζεται αύριο (26/6) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για δεύτερη φορά ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός της χώρας με τον θρίαμβο του κόμματος του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αποδεχθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, για την παράδοση-παραλαβή.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: “Οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 27 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε επίσης  Με τον Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Μητσοτάκης

Στις 3 Ιουλίου ορκίζεται η Νέα Βουλή

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο είχε διαλυθεί το προηγούμενο Κοινοβούλιο, ως ημέρα ορκωμοσίας της νέας Βουλής έχει οριστεί η Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, στις 11.00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) θα γίνει η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής και θα ορκιστούν και οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου.

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται, και το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.