Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παρατάθηκε μέχρι τις 21:00 η ψηφοφορία – Πότε αναμένεται το αποτέλεσμα

ΣΥΡΙΖΑ εκλογές

Εκτιμήσεις για πάνω από 130.000 ψηφοφόρους

Παρατάθηκε μέχρι τις 21:00 η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς σε πολλά εκλογικά τμήματα παρατηρούνται ουρές.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 10 το βράδυ.

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Δρόσος, ενημερώνοντας ότι «έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό». «Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε», προσθέτει στη δήλωσή του.

Η καταγγελία Κασσελάκη

Στο μεταξύ, σε καταγγελία προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ψηφοφορίας των νέων μελών. «Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία ”δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. -Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης  Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): "Για τη Συμφωνία των Πρεσπών φωνάζουν οι μακεδονομάχοι από εδώ και οι Μακεδόνες ορίτζιναλ από εκεί" (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση στην καταγγελία Κασσελάκη πως οι εφορευτικές δεν βρίσκουν τα νέα μέλη και αυτά αποχωρούν από τα εκλογικά κέντρα χωρίς να ψηφίσουν έδωσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ζήτημα που να δικαιολογεί αυτήν την αντίδραση.

Μάλιστα πρόσθεσαν πως στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπάρχουν αντιπρόσωποι και των δύο υποψηφίων. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου περίπου 550 παλιά μέλη βρίσκονταν εκτός καταλόγων. Πρόκειται για μέλη που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Τελικά έγινε η διασταύρωση των στοιχείων και ψήφισαν. Επιπλέον περίπου 500 άτομα ζητούσαν να ψηφίσουν, ενώ δεν ήταν μέλη και δεν είχαν ψηφίσει ούτε την προηγούμενη Κυριακή.

Οι εμπλοκές που παρατηρούνται στην διαδικασία κομματικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ελάχιστα μέλη που τις περισσότερες φορές είναι μέσα στη λίστα του ταμπλετ αλλά επειδή γίνεται λάθος αναζήτηση από τους χειριστές δεν τους εντοπίζουν αμέσως. Παράλληλα σημειώνουν πως στις 93.000 ψηφίσαντες οι 7.000 ήταν παλιά μέλη που δεν είχαν ψηφίσει στον Α’ γύρο.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi