Γεωργιάδης: “Οι κτηνοτρόφοι πούλησαν σε λογικές τιμές το Πάσχα”

Αδωνις Γεωργιάδης

Η αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης στις τιμές των αμνοεριφίων

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, τοποθετήθηκε για τις τιμές κατά την περίοδο του Πάσχα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε σχετικά με την ικανοποίηση του πρόεδρου Γιάννη Γκουρουμπίνου για τις τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα: «Τελικά, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν σε λογικές τιμές, όπως παραδέχονται οι ίδιοι. Κοινώς η αγορά με την παρέμβασή μας ρυθμίστηκε σωστά και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Οι δε αιτιάσεις της αντιπολιτεύσεως για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό».

Καλύτερες οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού

Ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά την έναρξη της πασχαλινής περιόδου, με την απόφασή μας να συμπεριληφθούν τα αμνοερίφια στο “Καλάθι του Νοικοκυριού”, που υποτίθεται “δεν δουλεύει”, ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προέβαλαν λαϊκίστικα το επιχείρημα ότι καταστρέφουμε τους κτηνοτρόφους.

Εμείς αντιθέτως ισχυριστήκαμε ότι η τιμή που τελικά οδηγήθηκε η αγορά είναι λογική και δίκαιη και για τους κτηνοτρόφους, αλλά και για τους καταναλωτές.

Ως αποτέλεσμα της πολιτικής μας οι καταναλωτές απήλαυσαν το πασχαλινό τους τραπέζι με τιμές καλύτερες από πέρσι, οι αγορές ξεπούλησαν όλα τα αρνιά και τα κατσίκια που είχαν προμηθευτεί σε αντίθεση με πέρσι που χιλιάδες αμνοερίφια έμειναν απούλητα και πετάχτηκαν και τελικά, οι κτηνοτρόφοι πούλησαν σε λογικές τιμές, όπως παραδέχονται οι ίδιοι.

Κοινώς η αγορά με την παρέμβασή μας ρυθμίστηκε σωστά και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Οι δε αιτιάσεις της αντιπολιτεύσεως για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό».

«Τα αρνιά έφυγαν σε καλές τιμές»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Γκουρομπίνος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι: «έφυγαν όλα τα αρνιά και σε καλές τιμές, από 7 έως 7,5 ευρώ, ενώ σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κτηνοτρόφος είχε πολλά ζώα, κλείστηκαν συμφωνίες και με 8 ευρώ. Δεδομένων των συνθηκών θεωρώ ότι πήγαμε καλά. Δεν παρακαλούσαμε τους εμπόρους, σφάξαμε όλα όσα υπολογίζαμε».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi