Καλαφάτης: «Είμαστε στο πεδίο της μάχης μέχρι να σβήσει και η τελευταία φλόγα»

Σταύρος Καλαφάτης

Τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη

Συνέντευξη στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Νικήτα Κορωνάκη και Στέλλα Στυλιανού, παραχώρησε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Είμαστε στο πεδίο της μάχης μέχρι να σβήσει και η τελευταία φλόγα. Τώρα είναι η ώρα της συνεχούς μάχης. Υπάρχει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, των εθελοντών, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο μέχρι πριν λίγο καιρό. Λόγω κλιματικής κρίσης, ωστόσο, έχουμε -και στη χώρα μας όπως σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη νότια Ευρώπη- πολύ περισσότερες, πολύ μεγαλύτερες και πιο έντονες πυρκαγιές απ΄ό,τι πριν από λίγα χρόνια», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για έλλειψη συντονισμού επισήμανε: «Οι καταγγελίες αυτού του είδους δεν έχουν βάση. Υπάρχουν προτεραιότητες. Πρώτη είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και ακολουθούν η προστασία της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Και από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι γίνεται μια συστηματική δουλειά.

Η μάχη των πυροσβεστών, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών είναι σε εξέλιξη και θ΄ακολουθήσουν οι καταγραφές των ζημιών και όπως έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση θα υπάρξουν αποζημιώσεις». Υπογράμμισε ακόμη την έμφαση που δόθηκε στην πρόληψη και υπενθύμισε την οικονομική στήριξη για το σκοπό αυτό των Δήμων με περισσότερα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης  Καλαφάτης: "Σημαντικά οφέλη από τη σταθερή επιμονή του πρωθυπουργού στον αγώνα για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα"

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις ΑΠΕ, ο Σταύρος  Καλαφάτης επισήμανε ότι «ακολουθείται από την Αντιπολίτευση μια παραπλανητική πολιτική.

Επιχειρείται ν΄αποδοθεί ευθύνη για έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε μια Κυβέρνηση η οποία έχει θέσει ως στόχο -και δεν βρίσκει συνοδοιπόρους- την αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της συμμετοχής τους  στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας  που ήδη καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα. Και αυτά αποτελούν μια προοδευτική και ρηξικέλευθη πολιτική» τόνισε.