Καραμανλής: “Δε θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία” (BINTEO)

Καραμανλής

Μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής

“Δε θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία”, είπε ο Κώστας Καραμανλής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο Κώστας Καραμανλής ξεκινώντας την ομιλία του λέγοντας πως «Θα ήθελα να σκύψω με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη όσων χάθηκαν στα Τέμπη, αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονταν στα βαγόνια το μοιραίο βράδυ και τις οικογένειες τους. Κανείς μας, πόσο μάλλον εγώ, δεν μπορώ να νιώσω πόνο και κενό της απώλειας τους. Απόλυτος σεβασμός σημαίνει συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου και δεν υπάρχει άλλος στην αίθουσα που να επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από μένα».

Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης (…) Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι»

Η αντιπολίτευση με κατηγορεί γιατί η σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε τον Σεπτεμβρίου του 2023 και όχι νωρίτερα. Πότε έπρεπε να ολοκληρωθεί η σύμβαση; Το 2016. Αφού καταφέραμε και το ξεκολλήσαμε, το ολοκληρώσαμε. Αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Μήνυση κατά της Ευρωπαίας ανακρίτριας και της Ευρωπαίας εισαγγελέως από κατηγορούμενη στην υπόθεση
Αν κάποιοι καθυστέρησαν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη το 2016-2017-2018 (…) Αν η κυβέρνηση της ΝΔ διέκοπτε την 717 το ελληνικό δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα (…) Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα, δυστυχώς (…) Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών».

Δεν θα είχαμε όχι μόνο ολοκληρωμένο έργο, δεν θα είχαμε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση αλλά ούτε καν σύμβαση. Αποφασίστε για τι πράγμα φταίει η κυβέρνηση και ο ομιλών. Ολοκληρώθηκε ή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν.

Με απλά λόγια για να είμαστε ξεκάθαροι. Όταν έφτασε στα χέρια μου η σύμβαση έπρεπε να τη συνεχίσω και να την ολοκληρώσω. Γιατί αλλιώς θα ερχόμουν αντιμέτωπος με το ελεγκτικό συνέδριο.

Φωτογραφία: Eurokinissi