ΚΙΝΑΛ: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου

ΚΙΝΑΛ

Mετά την κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα για την ηγεσία

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου αποσύρει την δική του υποψηφιότητα μετά την κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοινωσή του τονίζει ότι: «Οπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία».

Πλέον στην κούρσα έχουν μείνει έξι υποψήφιοι. Οι Αντρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Στις 6μμ σήμερα λήγει και η διορία για την κατάθεση των υπογραφών στήριξης. Επισημαίνεται ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου είχε καταθέσει στη Χαριλάου Τρικούπη τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Πάντως από το πρωί είχε επαναλάβει ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου θα το ξανασκεφτόταν για τη δική του υποψηφιότητα προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την απόσυρσή του.

Αναλυτικά ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας».Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά τηνασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική τηςαυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η ΦώφηΓεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία - Τα αποτελέσματα

Οπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, ηαπόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες πουανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνητους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη. Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δενμεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάςπου θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου νααντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει τηναυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή καιαναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *