ΚΚΕ: “Ως εδώ η κοροϊδία, ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα θύματα”

To ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωσή σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλία.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση πια να κάνει εξαγγελίες και να δίνει υποσχέσεις, όχι μόνο γιατί τις ίδιες γενικόλογες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις έδινε και πριν από 3 χρόνια με την κακοκαιρία “Ιανός”, αλλά κυρίως γιατί η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό εντελώς απροστάτευτο», τονίζει αρχικά το ΚΚΕ.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Στην ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο – “Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες”

«Είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός της κυβέρνησης που ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα θύματα της καταστροφής, ενώ βρήκε χρόνο να μιλήσει για την “αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας” που στηρίζεται ακριβώς πάνω στην πολιτική που τσακίζει σε όλους τους τομείς τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Το γεγονός, δε, ότι παραπέμπει την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων στη “στήριξη της ΕΕ” αποτελεί σκέτη πρόκληση, όταν η ίδια η ΕΕ με τις οδηγίες της συνιστούσε στα κράτη-μέλη να εφαρμόζουν σχέδια “που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας”, τη στιγμή μάλιστα που οι τραγικές εξελίξεις απέδειξαν την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού που θυσιάζεται πάντα στο βωμό του “κόστους-οφέλους”» προσθέτει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει:

Διαβάστε επίσης  Ρεύμα: Τα τρία μέτρα στήριξης - Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο

«Ως εδώ με την κοροϊδία! Για τους πληγέντες και συνολικά το λαό της Θεσσαλίας δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο από τον άμεσο απεγκλωβισμό όσων ακόμα βρίσκονται σε πλημμυρισμένα χωριά και γειτονιές, τα άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του, με ενίσχυση των υπαρχουσών και τη δημιουργία έκτακτων δόμων υγείας, την πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν σε σπίτια, καλλιέργειες, κοπάδια, μαγαζιά κ.λπ. Αυτά θα τα επιβάλλει ο ίδιος ο λαός με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ