Μητσοτάκης: Στην ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο – “Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες”

Λάρισα Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Λάρισα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Λάρισα και προχώρησε σε δηλώσεις μετά και την σύσκεψη που είχε στο Συντονιστικό Κέντρο.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός θα είναι εδώ και θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή απαιτείται για να καλύψουμε τις ζημιές των αγροτών και των κτηνοτρόφων», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλία, όπου και μίλησε για τα μέτρα που αποφασίστηκαν για να ενισχυθούν οι πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

Δείτε επίσης: Λάρισα: Ενταση κατά την άφιξη του Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η πρωτοφανής κακοκαιρία ξεπέρασε και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια», σχολίασε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι: «Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα μας για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή».

«Την Τρίτη το πρωί θα βρεθώ στο Στρασβούργο ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου για να συναντήσω την πρόεδρο της Κομισιόν προκειμένου να έχουμε μία σημαντική οικονομική υποστήριξη». υπογράμμισε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα βρεθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους με προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές μέσα στις συνθήκες τις κακοκαιρίας και επεσήμανε πως προτεραιότητα τώρα αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Πύλη της Ινδίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση η Ελλάδα"

«Να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ότι το κράτος θα είναι δίπλα τους γρήγορα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, αλλά και τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, βρέθηκε νωρίτερα στο Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας, όπου και είχε σύσκεψη στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, στη δέσμη των μέτρων, προβλέπεται να υπάρξει ειδικό ταμείο, τόσο με εθνικούς πόρους, όσο και με ευρωπαϊκά κονδύλια, με τις σχετικές διαδικασίες για πρόσθετη ευρωπαϊκή συνδρομή να έχουν ήδη κινηθεί.

Τα μέτρα θα κινούνται σε τρεις βασικούς άξονες:

άμεσα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων (για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών)
μέτρα στήριξης και αποκατάστασης (για τις περιουσίες, τις αγροτικές εκτάσεις που έχουν καταστραφεί και τις υποδομές), καθώς και
μέτρα που θα αφορούν τόσο στην αντιπλημμυρική / αντιπυρική θωράκιση, όσο και σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από τη θεομηνία.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi