Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: “Kακούργημα η κατά συρροή έκθεση σε κίνδυνο ζωής αθώων πολιτών”

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τόνισε κατά την ομιλία της στη Βουλή

Για μη ανάληψη ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της στη Βουλή.

Όπως είπε, «δεν βρέθηκε ένας να πει ‘κάναμε λάθος, έχουμε ευθύνες, χάθηκαν 57 άνθρωποι ενώ μπορούσαν και έπρεπε να έχουν σωθεί’», ενώ σχολίασε πως ο τότε υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής «περιφέρεται ήσυχος στην αίθουσα υπό την σκέπη της βουλευτικής του ασυλίας».

Διαμήνυσε στη κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το 41%, κάνοντας λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων» που «παρεμποδίζουν τη διερεύνηση».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι αποτελεί «κακούργημα η κατά συρροή έκθεση σε κίνδυνο ζωής αθώων πολιτών» καθώς, όπως υποστήριξε, δεν ήξεραν αυτό που ήξερε η κυβέρνηση, «ότι οι σιδηρόδρομοι δεν είναι ασφαλείς», παραπέμποντας στις «διαβεβαιώσεις» του κ. Καραμανλή ότι «θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος αμφισβητεί την ασφάλεια των συγκοινωνιών» και δείχνοντας παράλληλα, έναν όγκο εγγράφων που, όπως είπε, είναι «οι ανακοινώσεις και οι διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες», που προειδοποιούσαν ότι θα γίνει ατύχημα.

« Και μας λέτε ότι ήσασταν ανυποψίαστοι, ότι δεν είχατε υπόνοια ότι θα σκοτωθούν άνθρωποι όταν οι εργαζόμενοι το έλεγαν;», διερωτήθηκε, ενώ τόνισε πως αυτό που «είναι τρομακτικά οχληρό και φοβερά αποκαλυπτικό είναι ότι είστε αμετανόητοι».

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Καταγγελία "βόμβα" από τον πατέρα των διδύμων για τον σταθμάρχη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θεωρείτε ότι μπορείτε να τη βγάλετε καθαρή με 57 νεκρούς, όπως ο Τσίπρας με 104 νεκρούς στο Μάτι», πρόσθεσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, στηλιτεύοντας την αναφορά του κ. Βορίδη που προκαταλάμβανε την καταψήφιση της προκαταρκτική εξέταση των βουλευτών της συμπολίτευσης ως κάλεσμα σε «υπόθαλψη εγκληματιών».

«Εκείνο που υπογραμμίζετε είναι ότι η κυβέρνηση σας είναι ένοχη», είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ζήτημα ποινικού ελέγχου», στο οποίο επιλέγουν να αξιοποιήσουν «τα προνόμια του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

Εξάλλου, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προκαλεί «την κοινή λογική και το κοινό αίσθημα», καθώς επιχειρεί να αποσυνδέσει τις ευθύνες των υπουργών και των πρωθυπουργών από την απώλεια των ζωών στα Τέμπη και παράλληλα την κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί «τεχνικές αποσιώπησης» και άλλες «μεθοδεύσεις» προκειμένου να παρεμποδιστεί η «ποινική διερεύνηση».

«Η υπόθεση των Τεμπών είναι προσωπική υπόθεση κάθε Έλληνα και η προσπάθεια συγκάλυψης θα μας βρει ανένδοτους και θα σας βρει σε πολύ δύσκολη θέση», κατέληξε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI