Κωνσταντοπούλου κατά Κουτσούμπα και Τσίπρα: «Θα είμαστε η αντιπολίτευση που δεν υπήρξε ποτέ»

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως «ο κ. Κουτσούμπας ειρωνεύθηκε την αγάπη και την καρδιά, εγώ του απάντησα ότι με ειρωνείες και κυνισμό δεν αλλάζει ο κόσμος.

Με αγάπη αλλάζει. Είπε ότι δεν με έχει δει ποτέ στα κινήματα. Δεν με έχει δει ενδεχομένως γιατί δεν ήταν. Με έχουν δει όμως τα μέλη του ΚΚΕ που έχω υπερασπισθεί στο αγροτικό κίνημα και στο ΧΥΤΑ Αιγείρας».

Για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ανακάλυψε ότι υπάρχει Πλεύση Ελευθερίας, που την παρασιωπούσε για να μην ακουσθεί. Αυτό το μίσος, αυτή η τοξικότητα, αυτές οι επινοήσεις από έναν πολιτικό… Ως λαός έχουμε το χαρακτηριστικό ότι είμαστε πολύ γενναιόδωροι και ξεχνάμε. Ας θυμηθούμε ποιους προσκαλούσε ο κ. Τσίπρας στις προηγούμενες εκλογές να τον ψηφίσουν. Ας το θυμηθούμε και ας καταλάβουμε από εκεί και πέρα για ποιο λόγο τώρα στοχοποιεί την Πλεύση Ελευθερίας».

Για τις αλλαγές στις εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων, επιχειρηματολόγησε ότι τα μικρά κόμματα, τα νέα κόμματα, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αλλαγές στις λίστες. Αυτό το έκαναν όλοι, υποστήριξε επικαλούμενη τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια των κομμάτων του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου, επίσης του κόμματος «Νίκη».

«Η μόνη διαφορά είναι ότι εμείς το ανακοινώσαμε», σημείωσε, και κάλεσε τους πολίτες να αναρωτηθούν γιατί διαρκεί δύο εβδομάδες «η επίθεση σε εμάς και σε εμένα προσωπικά. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τον κόσμο».

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποσχέθηκε πως «θα είμαστε η αντιπολίτευση που δεν υπήρξε ποτέ. Φτιάχνω Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα την αποτελούν μαχητές». Τέλος, ότι «θα πάρουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της κοινωνίας».