Νίκη Κεραμέως: “Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου με επιπλέον 8.500 εκπαιδευτικούς”

Κεραμέως μάσκα βάσεις 2020

Τι είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι μόλις ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.

«Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία μας ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών» ανακοίνωσε η ίδια.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ακόμη ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Μιλώντας για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 17:30 από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα έκανε λόγο για σημαντική καινοτομία και ανέφερε ότι μόνο για αυτό θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Στόχος, τόνισε η κ. Κεραμέως, είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Διαβάστε επίσης
Νίκος Μουτσινάς: Η... μπηχτή για τον Νίκο Μάνεση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως πρόκειται για βήμα προόδου και ένα βήμα που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν.

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ανέφερε πως «δεν κόλλησε» και πως από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ο κύριος στόχος του θα είναι η αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, για τη φοιτητική στέγη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ χτίζονται νέες υποδομές σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη.