Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ

Για τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και την συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών μίλησαν στην συνάντηση που είχαν σήμερα (15/10) στη Βόρεια Μακεδονία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Μέσα σε όλα, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Ζόραν Ζάεφ βρέθηκαν και η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε την ανάγκη πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθούν περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθεί το κοινό όραμα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν μεταξύ άλλων, οικονομικά ζητήματα, οι επενδύσεις, ζητήματα ενέργειας, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις και η διαχείριση της πανδημίας COVID19.

Διαβάστε επίσης
Σκόπια: Κυβέρνηση πλειοψηφίας πέτυχε ο Ζόραν Ζάεφ

Ζάεφ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *