Μητσοτάκης: “Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών – Ιστορική η μεταρρύθμιση για τα πανεπιστήμια”

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

Ο Πρωθυπουργός συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση για τη μηνιαία ενημέρωση στην Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης, έκανε μια ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς η οποία είχε δυσκολίες, όμως, αναφέρθηκε και στα θετικά της, όπως την πρόσφατη ανακήρυξη της Ελλάδας από τον economist ως χώρα της χρονιάς. Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι το 2024 θα είναι μια σημαντική χρόνια για την πολιτειακή και πολιτική ιστορία.

Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, με πρώτη εκείνη της Παιδείας χαρακτηρίζοντας την ιστορική. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η ίδρυση μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων θα γίνει με υψηλές προδιαγραφές. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κινητικότητα, όμως προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτοι.

Ο πρωθυπουργός είπε αρχικά πως «Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για πορεία οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Σχετικά με ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε.

Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα.

Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Διαβάστε επίσης  Στεφανίδη σε Μητσοτάκη: «Να εγκρίνετε την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή μου»

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τα πρόστιμα στις τράπεζες δίνοντας συγχαρητήρια στην επιτροπή ανταγωνισμού «για ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλε». Όπως είπε, το 2024 μια θα είναι μια σημαντική χρονιά για την πολιτική και πολιτειακή ιστορία του τόπου και πρέπει να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε από την πλευρά της ότι το μεγάλο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών και η αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η κ. Σακελλαροπούλου, σημείωσε ότι μέρες που είναι κανείς δεν πρέπει να μένει και να νιώθει μόνος. Και από την πλευρά της επιβεβαίωσε την καλή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που όπως είπε, διαπίστωσε και η ίδια κατά την διάρκεια των ταξιδιών της στο εξωτερικό.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτο: EUROKINISSI