Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για τη Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση

Μητσοτάκης συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ

Υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) για την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ανασκόπηση των δεδομένων που έγινε στο ΚΥΣΕΑ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι για την ώρα προκύπτει μιας μορφής «αποκλιμάκωσης« της έντασης ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα κινηθεί το Ισραήλ με το οποίο η Αθήνα είναι σε ανοικτή γραμμή, όπως και με τις ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια», τονίζεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

«Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», αναφέρει κλείνοντας ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023"

Δείτε επίσης: Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υπόσχεται νίκη εναντίον του Ιράν

Oλόκληρη η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη μετά το ΚΥΣΕΑ:

“Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση”.

 Δείτε επίσης: Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Εκτοξεύθηκαν περισσότερα από 300 drones και πύραυλοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή φωτό: EUROKINISSI