Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: “Να σπάσουμε τη σιωπή για το Bullying”

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη Πολίχνη

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης και συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Την έναρξη της εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού κήρυξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης και συζήτησε για το πρόβλημα με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βόλτα Μητσοτάκη στην Πολίχνη – Συνομίλησε με πολίτες (ΦΩΤΟ)

«Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο το οποίο πρώτα απ όλα δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλί. Υπάρχει. Απασχολεί όλους μας, δεν απασχολεί μόνο την πολιτεία.

Απασχολεί όλους τους θεσμούς, απασχολεί την εκκλησία, απασχολεί τους γονείς, τους συλλόγους των γονέων. Πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσουμε και μετά να παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχέδιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πίσω από το bullying κρύβεται η μη ανοχή στην διαφορετικότητα και αναφερόμενος στο πρωτόκολλο για την αντιμετώπισή του παρατήρησε: “Η λέξη πρωτόκολλα είναι λίγο κακοποιημένη τελευταία.

Διαβάστε επίσης  Βόλτα στην Πολίχνη: 4 μοναδικές προτάσεις για καφέ, φαγητό, ποτό και γλυκό

Όμως τα πρωτόκολλα δεν είναι τίποτα άλλο από συγκεκριμένες διαδικασίες με τις οποίες μας υποδεικνύουν οι ειδικοί τι πρέπει να κάνουμε εάν συμβεί αυτό το περιστατικό.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βόλτα Μητσοτάκη στην Πολίχνη – Συνομίλησε με πολίτες (ΦΩΤΟ)

Εγώ θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να σπάσουμε πραγματικά αυτή τη σιωπή. Και η σιωπή δεν αφορά μόνο το θύμα. Αφορά και τους παρατηρητές. Δεν είναι μαγκιά, ούτε να σπας τον άλλον στο ξύλο, ούτε να τον λοιδορείς δημόσια για τις όποιες επιλογές μπορεί να κάνει.

Να καταφέρουμε αυτό να το περάσουμε στη σχολική κοινότητα, εκεί που γίνεται ένα περιστατικό, να πούμε “κάτσε, τι κάνεις εδώ πέρα”, ώστε ο θύτης να αισθάνεται ότι είναι ουσιαστικά απομονωμένος. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτό: EUROKINISSI