Θεσσαλονίκη: Βόλτα Μητσοτάκη στην Πολίχνη, συνομίλησε με πολίτες – Τι είπε για Κασσελάκη (ΦΩΤΟ)

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη Πολίχνη

Ο πρωθυπουργός “απάντησε” και στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στην περιοχή της Πολίχνης βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης, ήπιε καφέ με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με μαθητές σχολείου.

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη Πολίχνη

Το μεσημέρι στη διάρκεια του προγράμματός του στη Πολίχνη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα και μίλησε με κόσμο που βρίσκονταν σε καφετέριες της περιοχής. Όσοι ωστόσο θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ο πρωθυπουργός το δέχτηκε με χαρά.

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη Πολίχνη

«Απαντώντας» στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα του κάνουμε τη χάρη, εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη» και συνέχισε: «Διάβασα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γράφει γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν, ο ίδιος δεν ήταν πριν από λίγες μέρες σε μία συνέντευξή του που έβαλε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;

Προσέξτε τώρα την αντίφαση: έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε πολίτες της Πολίχνης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και σημείωσε: «Σήμερα είμαστε 9 Απριλίου, μας χωρίζουν ακριβώς 2 μήνες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου θα ξαναστείλουμε το μήνυμα της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας και ενός τόπου που θα προχωρά μόνο σταθερά και τολμηρά μπροστά.

Είμαστε εδώ για να υλοποιούμε κάθε μέρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να κάνουμε τη ζωή της κάθε μίας και του καθενός καλύτερη».

Διαβάστε επίσης  Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 7 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Είναι παρών με τον τρόπο του»

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη Πολίχνη

Απάντησε στα ερωτήματα που θέτουν ιδίως οι νέοι, γιατί να πάνε στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν όταν δεν πάνε ούτε στις εθνικές και έθεσε δύο λόγους που καθιστούν επιτακτική – όπως είπε – την συμμετοχή τους:

«1. Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες.

2. Η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου μας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη δυτική Θεσσαλονίκη, λέγοντας: «Στη δυτική Θεσσαλονίκη χτυπά δυνατά καρδιά της παράταξης στη Νέα Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση έσκυψε σοβαρά και συστηματικά πάνω σε χρόνια ζητήματα τα οποία αντιμετώπιζαν οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης και δίνει από απτές λύσεις. Το Πάρκο του Παύλου Μελά, το αντικαρκινικό νοσοκομείο, το οποίο θα γίνει στο στρατόπεδο Καρατάσου, το νέο περιαστικό πάρκο το οποίο γίνεται με ιδιωτική χρηματοδότηση, τα νέα σχολεία τα οποία κατασκευάζονται και τα οποία ήδη έχουν αρχίσει και παραδίδονται.

Είναι παρεμβάσεις που βάζουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και που έχουν χρηματοδοτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από ευρωπαϊκούς πόρους».

Τέλος, ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στο αντιτορπιλικό “Βέλος” λέγοντας ότι θα μείνει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Είναι αίτημα των βουλευτών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν εκφράσει την στήριξη τους στην παραμονή του. Για το συγκεκριμένο θέμα όπως ανέφερε μίλησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, ώστε να να δοθεί λύση.