Οικονόμου για τραυματισμό αστυνομικού: «Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη»

Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό του Ρέντη κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το League Cup στο βόλεϊ ανδρών.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο  Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Δείτε επίσης: Πάνω από 400 προσαγωγές για τα επεισόδια στου Ρέντη – O αστυνομικός δίνει “μάχη για να κρατηθεί στην ζωή

«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ξεκαθάρισε, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Οικονόμου ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό το οποίο ανέλαβε αμέσως τον αστυνομικό παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν.

Αναφορικά με τα επεισόδια, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση η οποία όπως είπε «δεν θα μείνει ατιμώρητη» καθώς «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν». Όπως είπε δε, «η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης  Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του βόλεϊ του Ηρακλή, Γιάννης Νικολαΐδης

Αναλυτικά η δήλωση του του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως εν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».