Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, η οποία διήρκησε μια ώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «τουρκικό σπίτι» στη Νέα Υόρκη, τη βάση της διπλωματικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη.

Στα πρώτα λεπτά της συνάντησης μπροστά στις κάμερες οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν χειραψίες και ήταν χαμογελαστοί. Κάπιοια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τους συνεργάτες του Ερντογάν για τη διαδικασία της διερμηνείας. Συγκεκριμένα ερώτηση έγινε από τον κ. Κιλίτς αν θέλει τη μετάφραση ταυτόχρονα ή εναλλάξ και τον πρωθυπουργό να απαντά να επαναλάβουν όπως την προηγούμενη φορά στο Βίλνιους, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Μητσοτάκης Ερντογάν Νέα Υόρκη

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η επικεφαλής του διπλωματικού του γραφείου Άννα Μαρία Μπούρα, και τον κ. Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο διπλωματικός του σύμβουλος Τσαγατάι Κιλίτς.

Μητσοτάκης Ερντογάν Νέα Υόρκη

Διαβάστε επίσης  Επισκέφθηκε την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ο Ερντογάν - Με ποιους συναντήθηκε (ΦΩΤΟ)

Η συνάντηση είχε ως στόχο να συνεχιστεί το ήρεμο κλίμα με την Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να μπουν στο «τραπέζι» θέματα που αφορούν σε μια λύση δύο κρατών για την Κύπρο και στο καθεστώς των ελληνικών νησιών.

Μητσοτάκης Ερντογάν Νέα Υόρκη

Η αλήθεια είναι ότι ο Ερντογάν χρειαζόταν αυτή τη συνάντηση καθώς περιμένει να επιβραβευτεί και να λάβει τα καλύτερα δυνατά ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ δείχνοντας το καλό του πρόσωπο απέναντι στην Αθήνα.

Μητσοτάκης Ερντογάν Νέα Υόρκη

Τι είπε ο Μητσοτάκης πριν την συνάντηση

Νωρίτερα στη συνέντευξη στο CNN που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σημείωσε: «Θα είναι η δεύτερη μας συνάντηση από τότε που επανεκλεγήκαμε με ισχυρή εντολή και προσδοκώ να οικοδομήσουμε πάνω στο θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε μακρές διαφορές, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις επιλύσουμε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και ειδικά το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, τον μόνο τρόπο που είναι διαθέσιμος».

Μητσοτάκης Ερντογάν Νέα Υόρκη

Πηγή: cnn.gr