Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης – «Καλή αρχή» ευχήθηκε ο Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ)

Ορκωμοσία των μελών της νέας Κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023.

Αύριο το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Με χαμόγελα στα πρόσωπα των παρευρισκόμενων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ορκίστηκαν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τα 62 από τα 63 μέλη της νέας κυβέρνησης με όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς να δηλώνουν ότι νιώθουν το αίσθημα ευθύνης για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία να οδηγήσει τη χώρα την επόμενη 4ετια.

ορκωμοσία κυβέρνηση

Από τους 62 παριστάμενους υπουργούς και υφυπουργούς – απουσίαζε η Ειρήνη Αγαπηδάκη καθώς βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό – οι 61 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε πολιτικό όρκο. «Επιτρέψτε μας να σας ευχηθούμε καλό δρόμο με δύναμη και κουράγιο» είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή.

ορκωμοσία κυβέρνηση

Δείτε επίσης: Ορκίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο το υπουργικό συμβούλιο (ΦΩΤΟ)

Μετά την τελετή ορκωμοσίας όλων των υπουργών και υφυπουργών ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής του πρωτοκόλλου με πρώτους να βάζουν την υπογραφή τους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αμέσως μετά υπέγραψε ως πρώτος τη τάξει υπουργός ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ακολούθησαν ο υπουργός Εξωτερικών. Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας και οι υπόλοιποι υπουργοί και υφυπουργοί.

ορκωμοσία κυβέρνηση

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «καλή αρχή» στους υπουργούς παραπέμποντας για περισσότερα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Πηγή φωτό: Eurokinissi