Πλεύρης: Αποδέχθηκε το αίτημα συνάντησης με την οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού

Πλεύρης

Μέσα στις επόμενες ημέρες

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα συναντηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με τους γονείς του 3χρονου κοριτσιού, που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη, αφού έκανε δεκτό το αίτημα τους.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Πλεύρης είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να διαβεβαιώσει ότι θα διενεργηθεί κάθε έρευνα για τη διαπίστωση της αιτίας του θανάτου της.

Τα αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη που κατέληξε έπειτα από 10 μέρες νοσηλείας, αναμένουν ιατροδικαστές και η οικογένεια του παιδιού.

Η μητέρα της συγκλονίζει: “Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε τις απαντήσεις όταν είμαστε εν ζωή θα τις ψάχνουμε στον θάνατο”, είπε συντετριμμένη.

Στο παιδί που άφησε την τελευταία του πνοή δύο ώρες μετά τη διακομιδή του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Παπαγεωργίου, εντοπίστηκαν πνευμονολογικό και εγκεφαλικό οίδημα. Δεκάδες είναι τα αναπάντητα ερωτήματα των γονιών που είδαν το νήμα της ζωής του παιδιού να κόβεται τόσο αναπάντεχα και ενώ αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πόνους στον αστράγαλο.

Από τους γιατρούς είχαν εξεταστεί οι πιθανότητες της νόσου Καβασάκι και long covid, αφού το παιδί είχε αντισώματα κορονοϊού.

Ποια είναι τα πιθανά αίτια

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο, διευθυντή ΕΣΥ της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ, οι γιατροί έχουν εστιάσει τις έρευνες τους για τα αίτια του θανάτου της 3χρονης Κατερίνας σε τρεις πιθανές ασθένειες: τη νόσο Καβασάκι, την αγγειίτιδα και το Long Covid σύνδρομο.

Πηγή: ertnews.gr