Σε δύο δόσεις η έκδοση των εισιτηρίων για τα γήπεδα – Τι αλλάζει με τον Προσωπικό Αριθμό

ΠΑΟΚ Τούμπα γήπεδο

Ο ΓΓ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε διευκρινήσεις

Για τα βήματα έκδοσης εισιτηρίων για τα γήπεδα, τον Προσωπικό Αριθμό και τα μέτρα για τον αιγιαλό μίλησε ο ΓΓ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Η γενική φιλοσοφία είναι ότι θα μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε ποιος μπαίνει στα γήπεδα. Οπότε με την ψηφιακή τεχνολογία θα μπορέσουμε να βάλουμε το εισιτήριο του καθενός στο κινητό τηλέφωνο μέσω του wallet» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Μπορούμε δηλαδή κάθε φορά να κυκλοφορούμε μόνο με το κινητό τηλέφωνο και πλέον θα μπορούμε να βάζουμε και το εισιτήριο με το οποίο εισερχόμαστε σε ένα γήπεδο. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Θα γίνεται σε δύο φάσεις.




Η πρώτη είναι όπως θα αγοράσουμε ένα εισιτήριο σε οποιαδήποτε συναυλία πηγαίνουμε ή στο θέατρο, θα πηγαίνουμε και θα κλείνουμε το εισιτήριό μας. (…) Στον χώρο που θέλουμε να πάμε, στη θύρα, στη θέση που θέλουμε, όπως θέλουμε, με την πλατφόρμα που αγοράζουμε τα εισιτήρια ως τώρα. Και η δεύτερη φάση που προσθέτουμε τώρα, είναι να έχουμε τον κωδικό του εισιτηρίου, ή το QR Code. Όταν λοιπόν πάμε στο γήπεδο θα εμφανίζουμε το QR code στο κινητό μας, θα σκανάρεται και εν συνεχεία θα προσθέτουμε το εισιτήριο αυτό μέσα στο wallet, δηλαδή μέσα στην εφαρμογή που ήδη έχουμε στο κινητό μας τηλέφωνο».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι «προϋπόθεση είναι ότι πρέπει κάθε πολίτης να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Αυτό που σας λέω είναι σημαντικό, διότι με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας ξέρουμε σίγουρα ότι το κινητό τηλέφωνο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, είναι αυτό το οποίο πραγματικά αντιστοιχεί σε εμάς. Είναι όταν κάνουμε οποιαδήποτε συναλλαγή και μας έρχεται το μήνυμα OTP, το μήνυμα δηλαδή που λέει βάλε έναν κωδικό για να κάνεις τη συναλλαγή σου περισσότερο ασφαλή».

Για την περίπτωση ακύρωσης εισιτηρίου, ανέφερε: «Αν κάποιος θέλει να ακυρώσει την κράτηση, μπορεί να το κάνει. Θα φύγει τότε το εισιτήριο από το κινητό τηλέφωνο. Βεβαίως δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό, αλλά δεν είναι ότι εγώ μέσω του δικού μου κινητού τηλεφώνου θα το δώσω σε κάποιον άλλον. Ούτε είναι σωστό με το δικό μου κινητό να εισέλθει κάποιος άλλος. Πρέπει να υπάρχει πια ταυτοπροσωπία, αν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια».

Για τα διαρκείας, ο κ. Αναγνωστόπουλος εξήγησε: «Θα γίνει μια ειδική συνεννόηση, διότι υπάρχει διαφορετικό καθεστώς ανά ομάδα και θα υπάρχει μια πρόσθετη συνεννόηση με την Super League για τον σκοπό αυτό. (…) Εκκρεμεί να κλείσουμε τη συνεννόηση αυτή».

Πώς θα εκδίδεται ο Προσωπικός Αριθμός

Για τον προσωπικό αριθμό, υπογράμμισε: «Περιμέναμε να τελειώσουν και οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είναι ένα ειδικό θέμα που απαιτεί μια γνωμοδότηση. Πλέον μπορούμε να προγραμματίσουμε ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε τη διαδικασία αυτή μπροστά. Ο προσωπικός αριθμός θα μας απαλλάξει από το να έχουμε ένα χαρτάκι στο οποίο να κρατάμε τρεις τέσσερις διαφορετικούς αριθμούς για κάθε μέλος της οικογένειας, δηλαδή, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμό δελτίου ταυτότητας. Δεν καταργείται άμεσα τίποτα, αλλά δεν θα χρειάζεται να θυμόμαστε έναν αριθμό όταν πηγαίνουμε σε μια δημόσια υπηρεσία, έναν αριθμό για τον καθέναν από εμάς».

«Ο προσωπικός αριθμός θα μπορέσει να μας απαλλάξει από το πρόβλημα των διαφορετικών στοιχείων που έχουμε σε διαφορετικά μητρώα της δημόσιας διοίκησης. Να έχουν μια ενιαία εικόνα. Ποτέ να σου πουν ότι δεν είσαι πραγματικά εσύ αυτός που λέει η ταυτότητά σου, αλλά κάποιος άλλος. Θα δείτε μια πολύ μεγάλη διευκόλυνση για εκατομμύρια ανθρώπους και εκατομμύρια πολίτες κοιτούν. (…) Θα είναι τα ψηφία του ΑΦΜ συν ακόμα τρία ψηφία και για το πρώτο διάστημα κιόλας θα μπορεί να επιλέγει ο πολίτης τα δύο από τα τρία αυτά ψηφία, έτσι ώστε να είναι πραγματικά ο προσωπικός του αριθμός, δικής του επιλογής και σίγουρα να είναι κάτι το οποίο έχει αποφασίσει αυτός».

Τα νέα μέτρα στον αιγιαλό

Σχετικά με τα νέα μέτρα στον αιγιαλό ο κ. Αναγωστόπουλος ανέφερε: «Σκοπεύουμε να έχουμε μια εφαρμογή στο κινητό κάθε πολίτη όπου θα μπορεί να βλέπει ποιο είναι το κομμάτι της παραλίας που έχει μισθωθεί. Και ο πολίτης με το κινητό του τηλέφωνο θα βλέπει αν είναι μέσα ή έξω από αυτό. Είναι πάρα πολύ απλό και στην περίπτωση που είναι έξω, προφανώς θα ξέρει ότι είναι εκτός μίσθωσης. (…) Θα βλέπετε μέσα στο κινητό σας τηλέφωνο έναν χάρτη». Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η εφαρμογή γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και «θα είναι διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι».

Πηγή: protothema.gr