Τέμπη: Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Τέμπη Λάρισα δυστύχημα τρένα τραγωδία

Τι αναφέρει σχετική δήλωση

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες.

Σε κοινή τους δήλωση τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, Α. Πάνας, Γ. Νικητιάδης αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Ο σεβασμός στη μνήμη των 57 νεκρών από το τραγικό έγκλημα των Τεμπών και τον πόνο των οικογενειών τους, καθώς και η αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν το δυστύχημα, θα έπρεπε να αποτελούν τον μοναδικό γνώμονα της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Αντιθέτως, η έως τώρα πορεία της επιτροπής με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

Σε άλλο σημείο της κοινής τους δήλωσης τονίζουν ότι: «Ο εισηγητής της πλειοψηφίας ανακοίνωσε σήμερα τη λήξη των εργασιών της επιτροπής αρνούμενος για μια ακόμη φορά να συναινέσει στην κλήση στην επιτροπή ουσιωδών μαρτύρων, η κατάθεση των οποίων θα συνέβαλε στην αποκάλυψη της αλήθειας και τους οποίους κατ’ επανάληψη έχουμε προτείνει μαζί και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Και καταλήγουν: «Είχαμε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή ότι από εμάς δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες πρακτικές. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε αυτήν τη μεθόδευση. Η πλειοψηφία οδηγεί τη λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο και εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε μεθόδους συγκάλυψης της αλήθειας.

Διαβάστε επίσης  ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι 35 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές

Στο όνομα τόσο της μνήμης των θυμάτων όσο και της απόδοσης δικαιοσύνης, η θεσμική μας υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η συνείδησή μας, επιβάλουν την αποχώρησή μας από την Εξεταστική Επιτροπή καταγγέλλοντας αυτήν την απροκάλυπτη προσπάθεια μεθοδευμένης συγκάλυψης».

Να σημειωθεί ότι σήμερα καταθέτει ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ εντός της αίθουσας πιθανότατα θα απομείνουν μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ που έχει δηλώσει «παρών».

Πηγή: newsit.gr