Θεοδωρικάκος για 16χρονο: «Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008»

Τάκης Θεοδωρικάκος

Η επίθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην αντιπολίτευση

Την δική του τοποθέτηση σχετικά με την υπόθεση του 16χρονου που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως η έρευνα για την υπόθεση του 16χρονου γίνεται από την Δικαιοσύνη, η οποία θα αποδώσει τις ευθύνες, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το περιστατικό.

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως «επιχειρείται μία επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008», εννοώντας τα όσα έγιναν μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη με τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από την Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει τα γεγονότα και να αποδώσει τις ευθύνες. Ας το αποδεχτούμε», είπε αρχικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τοποθέτησή του.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Δυστυχώς η αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας και άλλοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν αυτή την επώδυνη υπόθεση για μικροπολιτικά συμφέροντα. Ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι στην αστυνομία και την κυβέρνηση. Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008 και επιθυμούν να συμβούν τα ίδια γεγονότα. Ματαιοπονούν και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η κοινωνία δεν ανέχεται πράξεις βίας.

Διαβάστε επίσης
Συναγερμός στο Ισραήλ: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή 

Οι χθεσινές επιθέσεις πρέπει να καταδικαστούν από όλους. Ο Νόμος πρέπει να τηρείται για όλους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση για τον 16χρονο».