Υπουργείο Μεταφορών: Ζητά διερεύνηση από τον ΟΣΕ των δύο νέων περιστατικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Σιδηροδρομική γραμμή ράγες τρένο τρένα

Αναλυτικά η ανακοίνωση

H πολιτική ηγεσία του του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic Train, σήμερα στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου.

Δείτε επίσης: Βλάβη σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Εμεινε σε σήραγγα

Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6,5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου. Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τρένο επέβαιναν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα. Όταν οι μηχανές εφεδρείας πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαταστάθηκαν οι λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τρένο έφτασε στην Αθήνα πριν τις 17.00.

Το χθεσινό περιστατικό αφορά τη μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών στον Σταθμό Λαρίσης την οποία κατήγγειλαν κάποιοι επιβάτες ως κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης τρένων.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση, αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

“Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως διευκρινίζεται δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των συμβάντων.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic train, τα ανωτέρω περιστατικά που σημειώθηκαν στις 28.06.2023 και στις 29.06.2023, αφορούν αντίστοιχα σε μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών και σε ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς».

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση”.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi