«Ερχεται» το Thessaloniki Pride

Προ των πυλών βρίσκεται το Thessaloniki Pride.

Αφού το Euro Pride ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού, αντικαθίσταται απο το Thessaloniki Pride.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Μετά την ακύρωση του Euro Pride 2020 λόγω κορονοϊού το Thessaloniki Pride επιστρέφει στην πόλη, αυτή τη φορά το Σεπτέμβριο.

Το 9ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει στις 20/9 και, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων προσαρμοσμένων στα υγειονομικά μέτρα, θα κορυφωθεί το Σάββατο 25/9με τη μεγάλη παρέλαση και θα ενώσει όλη την πόλη και τους επισκέπτες της σε μια μεγάλη γιορτή αγάπης και αποδοχής ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών ή έκφρασης φύλου ή όποιου άλλου προσδιορισμού.

Μετά από την παγκόσμια εμπειρία των περιοριστικών μέτρων, αλλά και τα περιστατικά έμφυλης κακοποίησης και βίας που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, το 9οThessalonikiPride με σύνθημα «ποια κανονικότητα;» μας καλεί να αναρωτηθούμε σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε; Σ’ αυτήν που ταΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ζούσαμεσε μια διαρκή “καραντίνα” όντας ελεύθερα να εκφραστούμε μόνο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας;

Ή σ’ αυτήν που η πατριαρχία όπλιζε το χέρι κάθε γυναικοκτόνου και βιαστή, αναπαράγοντας την αντίληψη ότι οι γυναίκες είμαστε κτήμα τους; Μήπως τελικά αντί να επιστρέψουμεσε μια κανονικότητα που απορρίπτει κάθε διαφορετικότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα νέο και συμπεριληπτικό μέλλον από κοινού; Γύρω από τον παραπάνω θεματικό άξονα οι εκδηλώσεις του 9ουThessalonikiPrideθα ενημερώσουν, προβληματίσουν, ψυχαγωγήσουν και θα προβάλουν τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν εκθέσεις, συζητήσεις, ενημερωτικά σταντ, μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια στην πόλη και φυσικά τη μεγάλη παρέλαση. Το κοινό θαπ ρέπει να περιμένει μια διαφορετική μορφή από αυτήν που είχαν οι εκδηλώσεις των προηγούμενων φεστιβάλ, πάντα ωστόσο με σκοπό να βιώσουμε το ίδιο απελευθερωτικό συναίσθημα τουPride. Και πάντα με τη σύμπραξη πολλών φορέων,όπως της κοινωνίας των πολιτών, του δήμου, της καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, των ξένων διπλωματών κλπ., στέλνοντας το μήνυμα ότι ηπροστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αφορά όλους τους φορείς της κοινωνίας και κάθε άτομο ξεχωριστά κι όχι μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι κατόπιν και εξαιτίας της ακύρωσηςτουEuroPride2020,δόθηκε ξανά ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη για το 2024. ΤοEuroPrideείναι το κεντρικόPrideτης Ευρώπης, που γίνεται κάθε χρόνο σεδ ιαφορετική πόλη και προσελκύει το ενδιαφέρον όλης της ηπείρου. Ως εκ τούτουείναι μια τεράστια ευκαιρία τόσο για την ελληνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα να αναδείξει τα ζητήματά της όσο και για τη χώρα και την πόλη μας να μπει στο χάρτη, νααναπτύξει σχετικές πολιτικές αλλά και όνομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *