Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο Νίκο Παπάζογλου

Ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου των Μιχάλη Αριστείδου και Ιωάννη Γρηγορόπουλου To επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης… ανοίγει αύριο (2-11/3) τις πύλες του και αναμένεται να προσελκύσει τους φίλους του κινηματογράφου και των ντοκιμαντέρ. Από τον αριθμό – ρεκόρ 132 ταινιών που κατατέθηκαν, επιλέχθηκαν οι τελικές 53 μεγάλου και 25 μικρού μήκους που θα προβληθούν στο διεθνές πρόγραμμα, […]

Ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου των Μιχάλη Αριστείδου και Ιωάννη Γρηγορόπουλου

To επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης… ανοίγει αύριο (2-11/3) τις πύλες του και αναμένεται να προσελκύσει τους φίλους του κινηματογράφου και των ντοκιμαντέρ. Από τον αριθμό – ρεκόρ 132 ταινιών που κατατέθηκαν, επιλέχθηκαν οι τελικές 53 μεγάλου και 25 μικρού μήκους που θα προβληθούν στο διεθνές πρόγραμμα, το ελληνικό πανόραμα, και το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα. Ανάμεσα σε αυτές και το ντοκιμαντέρ «Εγώ και ο ίσκιος μου», αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη, Νίκου Παπάζογλου. Μια παρέα φίλων ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψει τον άνθρωπο και μουσικό Νίκο Παπάζογλου. Περπατάνε εκεί όπου ο ίδιος διάβηκε, έζησε, δημιούργησε και αγάπησε στo Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για το Νίκο Παπάζογλουτων Μιχάλη Αριστείδου και Ιωάννη Γρηγορόπουλου. Θα προβληθεί την Τρίτη το βράδυ (20.00) στο λιμάνι.

Διαβάστε επίσης
Σέιχ Σου: Ο φυσικός πνεύμονας της πόλης που μετατρέπεται σε... σκουπιδότοπο (ΦΩΤΟ)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MfyDktvmsc4]

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1948, ο Νίκος Παπάζογλου ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 κάνοντας ένα πέρασμα από τους Olympians και τους Zealot. Συνεργάστηκε για χρόνια με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη, ενώ το ευρύ κοινό τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από το δίσκο του με τον Μανώλη Ρασούλη «Η εκδίκηση της γυφτιάς». Τραγούδια του τραγούδησαν πολλοί μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές και επίσης στήριξε αρκετούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα στα πρώτα τους βήματα μέσα από το στούντιό του, το Αγροτικόν, στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Παπάζογλου συμμετείχε σε πολλούς δίσκους που δημιουργήθηκαν σε αυτό το στούντιο, ως παραγωγός, ηχολήπτης, ενορχηστρωτής και μουσικός. Πέθανε από καρκίνο στις 17 Απριλίου 2011, λίγο καιρό μετά το θάνατο του συνεργάτη του, Μανώλη Ρασούλη.