«Out of Necessity»: Για τρεις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η παράσταση «Out of Necessity» έρχεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τρεις μόνο παραστάσεις μετά από 2 sold out κύκλους παραστάσεων στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και Μαρίας Βαρνακκίδου.

Το «Out of Necessity» είναι μια παράσταση από την Κύπρο, που επιχειρεί με χιούμορ και ευαισθησία, να μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τη νέα γενιά των Κυπρίων σήμερα. Πώς αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως πολίτες ενός κράτους; Πόσο καλά γνωρίζουν την ιστορία τους; Τι είναι το Σύνταγμα και πώς καθορίζει την ταυτότητά τους;

Η νέα γενιά της Κύπρου έρχεται για να μιλήσει για μια σειρά ζητημάτων, να αναρωτηθεί: «Ποια η σχέση της Κύπρου με την Ελλάδα;», «Τι είναι το “Δίκαιο της Ανάγκης”;», «Πόσο εύκολα εκφραζόμαστε στην κοινή ελληνική;», «Τι σημαίνει ακριβώς “εθνική υπερηφάνεια”;», «Πόσο καλά ξέρουμε τους “απέναντι” από την πράσινη γραμμή;» «Υπάρχει αυτό που λέμε “κυπριακή ταυτότητα”;» και «Πως γίνεται, τελικά, να δηλώνεις ανεξάρτητο κράτος, να γιορτάζεις την Ανεξαρτησία σου, αλλά η φράση “Κύπριος πολίτης” να λείπει που το Σύνταγμα σου;»

«Λουκία, τι σημαίνει είμαι Κυπραία;

Σημαίνει… να χρησιμοποιείς συχνά τη λέξη… ‘τζιαι’!»

Έχοντας στα χέρια τους ένα κείμενο που εμπνέεται από αρχειακό υλικό, θεωρητικά και λογοτεχνικά κείμενα και δημοσιογραφικά άρθρα, και αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από προσωπικές αφηγήσεις και βιώματα, οι συντελεστές της σκηνικής αυτής πρότασης, αν και μιλούν για πολύ τοπικά θέματα, την ίδια στιγμή, με τον ειλικρινή και άμεσο τρόπο απεύθυνσής τους, αγγίζουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης φύσης.

Η παράσταση, αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης αλλά και αμφισβήτησης των «δοσμένων» και των δεδομένων και μια απόπειρα επανεγγραφής των κυρίαρχων αφηγήσεων, με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον της νέας γενιάς.

Το «Out of Necessity» έκανε πρεμιέρα στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2021 (παρ. Fresh Target Theatre) και λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε και της τεράστιας ανταπόκρισης του κοινού, συμπλήρωσε σχεδόν ένα χρόνο ζωής με συνεχόμενες sold out παραστάσεις, και συνεχή ανανέωση υλικού, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022. Φέτος παρουσιάζεται ξανά και πάλι ανανεωμένη, για ένα τρίτο κύκλο παραστάσεων.

*Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών

Tαυτότητα παράστασης
Σύλληψη – σκηνοθεσία – δραματουργία: Μαρία Κυριάκου- Μαρία Βαρνακκίδου
Κείμενο παράστασης: Μαρία Κυριάκου- Μαρία Βαρνακκίδου σε συνεργασία με τους ηθοποιούς

Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Σχεδιασμός ηχητικού τοπίου: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Έρευνα υλικού – βοηθός σκηνοθέτη – τεχνική υποστήριξη: Εύη Χατζηπιερή

Επί σκηνής: ΄Αντρια Ζένιου, Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Μαρίνα Μακρή, Φοίβος Παπακώστας, Λουκία Πιερίδου

«Out of Necessity»

Πληροφορίες
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη)
Παραστάσεις: 26, 27 & 28 Οκτωβρίου
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Ώρα έναρξης: 21.00

Όλες οι παραστάσεις θα έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους
Τιμή εισιτηρίου: €12 και €8 (μειωμένο)
Προπώληση: ntng.gr |more.com | 11876 |
Πληροφορίες- κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ

Ωράριο Ταμείων:
Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη 08:30 – 16:00 / Τετάρτη έως Κυριακή 08:30- 21:30
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Τετάρτη έως Κυριακή 14:00 – 21:30
Θέατρο Μονής Λαζαριστών: Τρίτη έως Κυριακή 14:00 – 21:30 (τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται πρωινές παραστάσεις το ωράριο των ταμείων θα είναι 8:15 – 22:30)
Πλατεία Αριστοτέλους: Το εκδοτήριο θα παραμείνει κλειστό

«Out of Necessity»