Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»: Ετοιμαστείτε για την πιο ανατρεπτική… «PREMIERA», με πολλά ευτράπελα και αυθεντικό χιούμορ

«PREMIERA»

Η ηθοποιός Μαρία Σεμερτζίδου μιλάει στο Thes.gr για την θεατρική παράσταση στην Καλαμαριά

Αφθονο γέλιο και όμορφες στιγμές υπόσχεται να χαρίσει η θεατρική παράσταση «Premiera» που έρχεται την Παρασκευή 23/2 στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», στη Θεσσαλονίκη.

Ηθοποιοί, μουσικοί και συντελεστές είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το κοινό και όλοι μαζί να απολαύσουν την ανατρεπτική «Premiera» σε κείμενο του Γιώργου Οικονομίδη και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Με αφορμή την παράσταση, η ηθοποιός της θεατρικής ομάδας «Μαλλιά Κουβάρια», Μαρία Σεμερτζίδου, μίλησε στο Thes.gr για την εμπειρία της αλλά και τον ρόλο τον οποίο υποδύεται.

– Κα Σεμερτζίδου, τι είναι αυτό που θα δει το κοινό στην «Premiera»; Τι θα αποκομίσει στο τέλος της παράστασης;

«Θα είναι μία πάρα πολύ ωραία παράσταση. Το κοινό θα δει 22 υπέροχους ανθρώπους, ηθοποιούς, μουσικούς και τραγουδιστές της πόλης. Η παράσταση είναι γεμάτη με γέλιο, με αυθεντικό ωραίο χιούμορ που θα θυμίζει τον ελληνικό κινηματογράφο, σε ένα φανταστικό κείμενο του Γιώργου Οικονομίδη και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Στο ενδιάμεσο και στο τέλος της παράστασης θα υπάρχουν κομμάτια με τραγούδι και χορό. Για όσους, ωστόσο, δεν ξέρουν την ιστορία είναι η εξής: Διαδραματίζεται στο Δερβένι, σε ένα παλιό μπουζουξίδικο, το οποίο κάποια στιγμή είχε πάρει φωτιά αλλά τώρα ανακαινίζεται χωρίς να έχει ανοίξει και υπάρχει ένας όρος σε μία διαθήκη του ιδιοκτήτη του μαγαζιού ότι πρέπει να γίνει ένα live. Οπότε από εκεί ξεκινάνε όλα. Υπάρχει όμως και το παρελθόν, η ιστορία, όπου θα τα δει το κοινό στην παράσταση».

θεατρική παράσταση "Premiera" Μαρία Σεμερτζίδου

– Πείτε μας λίγα λόγια για το δικό σας ρόλο.

«Δεν μπορώ να πω πολλά για τον ρόλο, όμως μπορώ να σας δώσω κάτι. Είμαι η Λόπη Σίσκου, μία λαϊκή τραγουδίστρια σε μπουζουξίδικο στο Δερβένι στο «MOONLIGHT» το 1985. Είναι μία γυναίκα αρκετά δυναμική, η οποία μεγαλώνει ένα παιδί μόνη της, πολύ σημαντικό για εκείνα τα χρόνια».

– Εντοπίζετε κοινά χαρακτηριστικά του εαυτού σας με την ηρωΐδα που υποδύεστε;

«Χωρίς να είμαι τραγουδίστρια και χωρίς να έχω γνώσεις επάνω στη μουσική, αλλά σαν ακροάτρια ή σαν ένας άνθρωπος ο οποίος ζει στην Ελλάδα, μου αρέσει πάρα πολύ το λαϊκό τραγούδι και οι παλιοί λαϊκοί συνθέτες, όποτε κοινό χαρακτηριστικό είναι η αγάπη μας για το λαϊκό τραγούδι.

Ενα άλλο κομμάτι το οποίο μπορώ να βρω ως κοινό στοιχείο διαβάζοντας το ρόλο μου, είναι η αποφασιστικότητά της σε κάποια πράγματα και στην ουσία ότι δεν φοβήθηκε να μεγαλώσει και να κρατήσει ένα παιδί μόνης της».

θεατρική παράσταση "Premiera"

– Υπάρχει κάτι που σας δυσκόλεψε στη συγκεκριμένη παράσταση;

«Στον συγκεκριμένο ρόλο αλλάζω την τονικότητα της φωνής μου, γίνεται λίγο πιο βαριά, πιο «μάγκικη», το οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν με δυσκόλεψε τόσο, στην ανάγνωση μου βγήκε πολύ αυθόρμητα. Ίσως αυτό που με δυσκόλεψε ήταν να βρω τον δικό της ρυθμό, δηλαδή το ρυθμό στην ομιλία και στην κίνησή της.

Ωστόσο, ήταν τόσο ουσιαστικές οι οδηγίες που είχα από τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Βασιλειάδη, και επίσης κάποια πράγματα που συζητήσαμε με τον Γιώργο Οικονομίδη που έχει γράψει τον ρόλο, τα οποία με βοήθησαν πάρα πολύ».

Διαβάστε επίσης  Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ: Ερχεται η φιλανθρωπική παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» και υπόσχεται άφθονο γέλιο (ΦΩΤΟ)

– Από πόσο άτομα αποτελείται η θεατρική ομάδα «Μαλλιά Κουβάρια» κι εσείς πόσα χρόνια συμμετέχετε σε αυτήν;

«Στην παράσταση «Premiera» είμαστε 18 ηθοποιοί εκ των οποίων τα εννιά άτομα τραγουδάνε κιόλας. Έχουμε πέντε άτομα όπου είναι οι μουσικοί μας και είναι στα πλήκτρα, στα τύμπανα, στο μπουζούκι, σε κιθάρα και μπάσο. Ο μαέστρος μας είναι ο Αστέρης Τσαλίκης. Γενικότερα όλη η παραγωγή είναι της ομάδας, δηλαδή ο υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο κ. Καβαλιεράκης. Τα πάντα όλα τα τρέχουμε μόνοι μας.

Η θεατρική ομάδα «Μαλλιά Κουβάρια» ξεκίνησε το 2021, αλλά τα άτομα προϋπήρχαν. Εγώ συμμετέχω στην ομάδα περίπου 10 χρόνια, από τότε που λεγόταν «Σύμπραξης».

Ολες οι θεατρικές παραστάσεις έχουν κι από έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Όσον αφορά τις συγκεκριμένες παραστάσεις που αφορούν την «Premiera», μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα» και στη καμπάνια «A Ball For All»».

θεατρική παράσταση "Premiera"

Λίγα λόγια για την παράσταση «Premiera»

Φεβρουάριος 1986 , Δερβένι Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο διασκέδασης «MOONLIGHT» όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, όταν ξαφνικά, στη γενική πρόβα, μια έκρηξη καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού και σκοτώνει όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής!

Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, μια διαθήκη υποχρεώνει τρείς οικογένειες κληρο- νόμων, όλοι τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όμως υπηρετούν διαφορετικά είδη, να συμπράξουν σε ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό να κληρονομήσουν το εν λόγω κέντρο, το οποίο επισκευάστηκε μετά την έκρηξη αλλά δεν λειτούργησε ποτέ!

Όσο εξελίσσονται οι πρόβες το ένα ευτράπελο διαδέχεται το άλλο, βάζοντας σε κίνδυνο την επικείμενη «PREMIERA» τους! Άπαντες όμως αγνοούν πως ένας πολύ σοβαρότερος κίνδυνος παραμονεύει γιατί κάποιοι παλιοί γνώριμοι ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους…

Κείμενο: Γιώργος Οικονομίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βασιλειάδης
Χορογραφίες: Δημήτρης Βασιλειάδης

Μαέστρος: Αστέρης Τσαλίκης
Πλήκτρα: Αστέρης Τσαλίκης
Τύμπανα: Δήμος Δημητριάδης

Μπουζούκι: Κώστας Τοπουζλής
Κιθάρα-Μπουζούκι: Παντελής Μπατής
Μπάσο: Νικόλας Γέρσος

Φωτισμοί: Βαρβάρα Δουμανίδου
Σκηνικά: Δημήτρης Βασιλειάδης
Επιμέλεια προγράμματος: Αστέρης Τσαλίκης- Μέλα Γεροφώτη

Αφίσα: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Make up art: Νικολέτα Σεμερτζίδου
Hair Stylist: Ειρήνη Ραμάντζα
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Παναγιώτης Καβαλιεράκης

Το τραγούδι «Μαυροπεριστέρα» και «Πέτρα Καρδιά» που ακούγονται στην παράσταση, τη μουσική έχουν γράψει οι Αστέρης Τσαλίκης – Μέλα Γεροφώτη σε στίχους Γιώργου Οικονομίδη.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αλφαβητικά:

Βασιλειάδης Δημήτρης
Βάτσας Θεόκλητος
Γεροφώτη Μέλα
Δημόπουλος Στέφανος
Καβαλιεράκης Παναγιώτης
Καλπακίδης Γιώργος
Κοσκερίδου Ανδρομάχη
Κωστάκου Θεοδώρα
Μπάρκος Κωνσταντίνος
Οικονομίδης Γιώργος
Οικονόμου Τατιάνα
Παυλίδης Παύλος
Παυλίδου Έυα
Πετρίδης Χρήστος
Πλάκα Φανή
Σεμερτζίδου Μαρία
Τσιβίκη Ελένη
Χαρπαντίδου Μαίρη

23-24-25 Φεβρουαρίου και 1-2-3 Μαρτίου 2024 (Παρασκεύη-Σάββατο στις 21:00 – Κυριακή στις 19:00) Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Φοιτητικά – Ανέργων – Άνω των 65: 13 ευρώ

Ομαδικά: 12 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

Εισιτήρια στα ταμείο του θεάτρου Μελίνα Μερκούρη και στο ticketservices.gr

(Μέρος των εσόδων των παραστάσεων θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο θηλέ- ων «Μέλισσα»και στην παγκόσμια καμπάνια «A Ball For All»)

«PREMIERA»